ajax loader

A nőgyógyász válaszol

Hozzászólásokat csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók írhatnak.

Hozzászólás hozzáadásához töltse ki, kérem, a kötelező sárga mezőket. Köszönjük részvételét a diszkusszióban, hozzájárul mindannyiunk tájékozottságához.

Nyari szunet 21.7. - 09.8.

Neve:
E-mail címe:
Hozzászólás címe:
Hozzászólás szövege:
Keresés a hozzászólások között
(adja meg a keresett szavat)
 
Keresés dátum szerint: Keresés dátum szerint
I3C tartalmú, HPV vírusok ellen hatásos Indol3c

A nőgyógyász válaszol, MUDr. Hollósy Tamás – nőgyógyászunk:

Segítég lehet-e?
Szerző: strobekzita, elküldve: 16.12.2011, 12:08:18
Tisztelt Doktor Úr!

Rendszeresen járok rákszűrésre. 2010-ben P2 negatív HPV eredménnyel, idén sajnos már CIN II. HPV pozitivitással. A tipizálás még folyamatban van. A protokoll szerint 3 hónap múlva kontrollt írtak elő addig is Isoprinosin kúra+ Cink. Elkezdtem utána nézni a neten így találtam erre az oldalra. Kérdésem, hogy ebben az állapotban van-e értelme elkezdeni szedni az Indol3c-t?

Válaszát előre is megköszönve,

Üdvözlettel:

Strobek Zita
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.12.2011, 22:31:53
valasz Igen ajánlom, de csak az Isoprinosin kúra befejezése után az Indol3c-t, mivel hasonló a hatásuk, mindkettő immunrendszer stimuláló, csak amíg az előzőnél a húgysav szintjének megemelkedésére kell ügyelni (vesekő, köszvény), az I3C növényi, főleg brokkoli-káposztafélék kivonata, itt felfúvódás érzékenyek ezzel is számoljanak!

választ várok
Szerző: ramona95, elküldve: 15.12.2011, 14:15:50
Jónapot! A vaginám közeépn egy vágás van ez normális?hogy szét lehet húzni minden nönek ilyen?vagy esetleg rendelleneség?ezért is félek nögyógyászhoz menn kérem irjon
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.12.2011, 22:30:02
valasz Helyes, hogy megakarja ismerni a testét, de úgy gondolom a nemi szervek anatómiájával tanácsos lett volna előbb megismerkedni, mielőtt megkezdte a nemi életet. Ha mégsem tud kiigazodni, sajnos marad a kivizsgálás, különben nincs mitől félni!
segitség
Szerző: ramona95, elküldve: 15.12.2011, 14:13:59
Mult hónapban kétszer jött meg a menstruációm normálisan meg volt ebben a hónapban pedig egy napig tartott ezt nem értem mitöl lehet?de közben nagyon felfáztam és a barátommal is voltunk ugy együtt hogy nem védekeztünk akkor most terhes vagyok attol lehetett meg egy napig?de normális piros szinü volt vagy a felfázástól?vároma válaszát nagyon félek hogy terhes vagyok
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.12.2011, 22:29:05
valasz A félelmét a terhességi teszt, vagy nőgyógyászati kivizsgálás oldhatja.
gyakori nőgyógyászati problémák
Szerző: Niko90, elküldve: 14.12.2011, 20:41:09
Jó napot!
Körülbelül 2 éve visszatérő gyulladásoktól szenvedek, vagy éppen ki sem gyógyulok, általában vegyes eredetű (gombás, baktériumos). Már nem tudom, hogy mitől lehet, egyébként másféle betegségeket is könnyen összeszedek, majd februárba megyek immun vizsgálatra. Sajnos ezek a gyakori nőgyógyászati bajok a magánéletemben is gondot okoznak, főleg hogy egyébként sem vagyok képes a hüvelyi orgazmusra és a fogamzásgátló is jelentősen lecsökkentette a libidómat. A páromnál tünetként makk szárazság szokott jelentkezni. Esetleg tudna valamilyen tanácsot adni, hogy milyen vizsgálatot végeztessek el vagy hogy mi lehet a gond? És a libidó csökkenésre tudna valami megoldást ajánlani? Előre is köszönöm a válaszát.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.12.2011, 22:27:21
valasz Írásából nem tudtam meg, hogy ki lett e vizsgálva például szexuális úton terjedő betegségekre, mint az ureaplasma, mykoplasma vagy chlamydia. A hüvely gyulladásait jó ha kiegészíti mindig a probiotikum szedése. Az immunológiai vizsgálat indokolt. A libidó csökkenhet a női gyulladásos megbetegedéseknél, de az egyes fajta fogamzásgátlók szedésénél is ez a probléma jelentkezhet. Ez természetesen egyéni, személyesen én gyakrabban találkoztam ezzel a jelenséggel a Tri-regol fogamzásgátlóval kapcsolatban.
HPV
Szerző: naxio, elküldve: 14.12.2011, 19:05:52
Lányom HPV tesztjének eredménye CIN I 39. Kezelőorvosa azt mondta, hogy nincs teendő, 3 hónap múlva menjen vissza. Azt tanácsolta, hogy fogyasszon cékla, alma és sárgarépa levet étgyomorra. Valóban nincs teendő, nem szükséges gyógyszert szedni? Meg lehet gyógyulni ebből a vírusból ? Az indol 3 C segítené e a gyógyulást? Közel 30 éves a lányom, lassan szeretne családot, gyermeket.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.12.2011, 22:25:49
valasz Igen, a lányánál jó lenne addig a kontroll vizsgálatig ha kiszedné a három hónapos indol3C kúrát. Nagyobb hatékonyságot még úgy lehetne elérni nála, ha a párja is ugyanúgy - egy időben szedné ezt a kúrát.
Jó napot
Szerző: Gál Anna, elküldve: 14.12.2011, 15:51:07
Jó napot!!Csináltattam tesztet és negatív lett de mégis rosszul érzem magam és nem jött meg!!max 2 hetes terhes lehetek!Lehetséges hogy a tesztet nem mutassa ki??Köszönöm válaszát
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.12.2011, 22:23:01
valasz A teszt nagyritkán hamisan negatív, vagy pozitív is lehet.

terhesvitamin
Szerző: molyza, elküldve: 14.12.2011, 12:51:29
Kedves Doktor Úr!
8 hetes terhes vagyok:) Azt szeretném kérdezni, hogy az Elevit mellé mit érdemes vagy esetleg kell szedni? Folsavat vagy/és magnéziumot/jodidot? És ezeket meddig? Annyi mindet hallottam, szeretném kikérni inkább az Ön véleményét! Köszönöm előre is!
Egy kicsit aggódó kismama:)
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 14.12.2011, 22:13:05
valasz Magyarországon lehet már kapni a Femibion 800 és Femibion 400 név alatt futó magzatvédő vitamin komplexumokat. Az előzőnél a 12.hétig az utóbbinál szülésig, sőt a szoptatás befejezéséig ajánlott a szedése. Ezeket nem szükséges mással kiegészíteni, kivétel az ha indokolt orvosi szempontból az állapotos nő-magzat szervezete magnézium, vagy kalcium pótlását is igényli.

fogamzásgátló váltás
Szerző: Elaniel, elküldve: 14.12.2011, 10:32:07
Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy eddig Symiciát szedtem mivel bevonták ezért váltanom kellett Yasminelle-re, és most a felírattam a bőrömre a Cypromixet, de nem kaptam pontos információt arról hogyan is kell elkezdenem, holnap (csütörtökön) szedem be az utolsó szem Yasminellet, a kérdésem az lenne, hogy kellene-e szünetet tartanom a két fogamzásgátló szedése között? Ha nem akkor a tabletta mentes időszak után a 8.napon kell-e elkezdenem a Cypromix szedését vagy miután abbahagyom a Yasminellet azt követő napon kezdjem el szedni ( tehát pénteken).
Még egy kérdés, hogy mi a véleménye a Cypromixről mint fogamzásgátló?

Válaszát előre is nagyon köszönöm
Üdvözlettel:
Nikolett
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 14.12.2011, 22:10:58
valasz Nyugodtan folytassa a Cypromix szedésével, vagyis az utolsó Yasminelle tabletta utáni 8.napon kezdje el szedni a Cypromix fogamzásgátló tablettát. Megerősíthetem, hogy kitűnő szer a bőrproblémákra, de mivel elég nagy a peteérlelő hormon tartalma nem ajánlom tovább szedni mint egy évig.
fogamzásgátló váltás
Szerző: Elaniel, elküldve: 14.12.2011, 10:31:34
Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy eddig Symiciát szedtem mivel bevonták ezért váltanom kellett Yasminelle-re, és most a felírattam a bőrömre a Cypromixet, de nem kaptam pontos információt arról hogyan is kell elkezdenem, holnap (csütörtökön) szedem be az utolsó szem Yasminellet, a kérdésem az lenne, hogy kellene-e szünetet tartanom a két fogamzásgátló szedése között? Ha nem akkor a tabletta mentes időszak után a 8.napon kell-e elkezdenem a Cypromix szedését vagy miután abbahagyom a Yasminellet azt követő napon kezdjem el szedni ( tehát pénteken).
Még egy kérdés, hogy mi a véleménye a Cypromixről mint fogamzásgátló?

Válaszát előre is nagyon köszönöm
Üdvözlettel:
Nikolett
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 14.12.2011, 22:10:18
valasz Nyugodtan folytassa a Cypromix szedésével, vagyis az utolsó Yasminelle tabletta utáni 8.napon kezdje el szedni a Cypromix fogamzásgátló tablettát. Megerősíthetem, hogy kitűnő szer a bőrproblémákra, de mivel elég nagy a peteérlelő hormon tartalma nem ajánlom tovább szedni mint egy évig.
Artalmas a babanak??
Szerző: brigcsilany, elküldve: 13.12.2011, 20:06:21
Tisztelt doktorur!!!
14 hetes terhes vagyok es a mult heten egy afta jelent meg a szamban, lassan mar elmulik, nem merem ecsetelni semmivel, mert nem tudom, hogy art-e a babanak? Maga az afta artalmas lehet a babara nezve???
A masik kerdesem pedig az lenne, hogy majdnem 2 honapos voltam amikor befestettem a hajamat es igen eltero valaszokat talaltam, hogy lehet-e hajat festeni terhesseg alatt vagy sem??
Varom valaszat!!Nagyon fontos, mert az elso babat varom es mindent szeretnek tudni!!:)
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.12.2011, 21:47:10
valasz A 14. hétben már sokkal kisseb a veszélye bármely károsító hatásnak a magzatra nézve, mint a 12.hét befejezéséig. Ön részére megoldás egyik szere az immunrendszer megtámogatása létező és kapható magzatvédő vitamin készítmény segítségével, a másik helyi ecseteléssel fogorvosa közreműködésével több szer között is válogathat, például a Mundisal gel sem ártalmas.
betegség
Szerző: tanácstalanság, elküldve: 13.12.2011, 10:35:06
Tisztelt Doktor Úr!

A következő problémával kapcsolatban kérném a tanácsát:

Rendszeresen visszatérő gombás hüvelyfertőzéseim vannak, ez már minden hónapban kiújul olyan szinten, hogy megbetegíti a húgycsövet is, és ilyenkor a húgyhólyag is, és a vízelés is nagyon fáj.
Számtalanszor voltam ezzel már nem egy nőgyógyásznál, urológusnál, de nem találtak nagymértékű problémát, és általános helyi kezeléssel (gyógyszerek, krémek) átmenetileg tünetmentessé tettek.
Egy hónapra rá ugyanez,mintha sosem kaptam volna kezelést.
Rendszeresen tisztálkodom, stb, tehát számomra érthetetlen és megmagyarázhatatlan.
Így nemcsak a pénzem megy rá állandó hüvelykúpokra, krémekre feleslegesen, mert minden hónapban visszatér, de állandó gyulladásban van a hüvelyem is emiatt.
Ez a problémám már évekkel ezelőttre nyúlik vissza, azóta nem találok és szakemberek sem találnak rá megoldást.

A véleményét szeretném kérni.

Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.12.2011, 21:45:12
valasz Először is nem tudom, hogy partnerével együtt szedtek e már un szisztémás gombaölő gyógyszert? Ettől függetlenül a leírtak alapján teljes mértékben indokolt felkeresni az immunológia rendelést. Ennek a kivizsgálása és kezelése szintén nem történik egyik napról a másikra, de itt kereshetik a megoldást.
csak
Szerző: Gál Anna, elküldve: 12.12.2011, 21:49:05
Jó napot!!Hány % hogy terhes lehetek ekkor is,előző levelemre értem!!Gál Anna csak témáról irtam az elöbb
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.12.2011, 21:43:23
valasz Sajnálom, de erre a kérdésére nincs válaszom.
betegség?
Szerző: gabella, elküldve: 12.12.2011, 17:42:21
Kérem, segítsen kideríteni, mi bajom lehet? A hüvely és a végbél környéke kb 5 centi szélességben barnás-vörös, hólyagos, olyan, mintha ráültem volna egy forró kályhára. Nem viszket, nem fáj.
Uszodába nem járok, idegen Wc-re nem szoktam ráülni. Nem tudom, hogy ez nőgyógyászati betegség lehet, vagy valami más. Ha nem nőgyógyászatra tartozik, kihez menjek?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 12.12.2011, 21:46:53
valasz Látatlanban az Ön problémájához nem lehet hozzászólni, tanácsolom, keresse fel nőorvosát, vagy bőrgyógyászát!

gyereket akarok
Szerző: nixike, elküldve: 12.12.2011, 17:20:12
kb:10 évig szedtem a Frontint abbahagytam a szedését és most szeretnék gyereket .kérdésem:mennyi idő kell hozzá hogy teherbe eshessek???
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 12.12.2011, 21:41:07
valasz A kérdés nem az, hogy mennyi idő kell a gyermekáldáshoz, hanem hogy, mikor vállalhatja a kisbabát. Ilyen hosszú tablettaszedés mögött szinte mindig valami probléma, betegség húzódik meg. Azt tanácsolom, beszélje meg kezelő orvosával, ideggyógyász, vagy pszichiáterével, hogy mennyire biztonságos Önnél a tabletták szedés befejeztével a gyermekvállalás. Mely gyógyszerek azok, amelyek kihagyhatók, vagy helyettesíthetők ahhoz, hogy egészséges gyermeket szülhessen.
csak
Szerző: Gál Anna, elküldve: 11.12.2011, 20:19:24
Jó napot!!!Az lenne a kérdésem:hogy multhónapba 10én megjött és 13án szeretkeztünk de nem volt már meg!!Most 3án -4én-5én védekezés nélkül szeretkeztünk, lehetek terhes????
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 12.12.2011, 21:24:11
valasz Nem lehet kizárni a teherbeesés lehetőségét szinte sosem, ha védekezés nélkül közösülnek.
Fogamzásgátló abbahagyása
Szerző: szandra, elküldve: 09.12.2011, 18:32:03
Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 4 és fél évig szedtem a milligest nevű fogamzásgátló tablettát. Szünetet nem tartottam közben. Abbahagytam a szedést és utána megjött a menstruációm, de azóta nem. Csináltam 6 terhességi tesztet is mindegyik azt mutatta, hogy nem vagyok terhes. Elmentem a nőgyógyászomhoz, aki megvizsgált és azt mondta, hogy szerinte sem vagyok terhes. Adott gyógyszert norcolutot, hogy majd attól megjön, de azóta semmi. Mindig ez jár a fejemben, hogy terhes vagyok-e vagy nem. Szoktam olyat érezni mintha valami mozogna a hasamban, csak azt nem tudom, hogy ez tényleg így van vagy csak beképzelem magamnak. Semmi tünetem nincsen arra utalóan, hogy terhes lennék, nem szédülök, nincs hányingerem, minden olyan mint mindig. A barátommal óvszerrel védekeztünk mindig és soha semmi baja nem volt az óvszernek. Azóta csak háromszor voltunk együtt. Lehetek terhes vagy csak a fogamzásgátló abbahagyása miatt van.
Előre is köszönöm a válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 12.12.2011, 21:18:28
valasz Feltételezem, hogy a Milligest 4 éves használat utáni kihagyása okozta akkor a menzesz kimaradását.
A Norcolut tabletta szedése után érdemes várni két hetet, még ezután is jelentkezhet a havi vérzés.


Rossz gyógyszer
Szerző: Mandy, elküldve: 09.12.2011, 17:09:43
Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy a Jangee 3mg/0,03mg típusú fogamzásgátló szedem.Legutóbb amikor kiváltottam a gyógyszert más fajtát adtak, Yesminelle-t mert a Jangee nem volt de azt mondták hogy ugyan az a hatóanyag tartalma így helyettesíthető vele. Most voltam ismét kiváltatni a Jangee gyógyszeremet de megint nem volt és megint más fajtát ajánlottak fel, mire kértem hogy akkor a Yasminelle-t adják mert múltkor is ezt szedtem.Ezt viszont nem adhatták ki nekem mert azt mondták h más a hatóanyag tartalma ez 0,02 mg etinilösztadiolt tartalmaz. Kissé aggódom hogy 3 hónapig más fajta gyógyszert szedtem és nem tudom mik lehetnek ennek a veszélyei? Mivel hétvége van nőgyógyászhoz sem tudok elmenni. Jelenleg egyik gyógyszert sem szedem de még nem menstruálok,szombaton kell megjönnie naptár szerint, de képtelen vagyok addig várni 19 éves vagyok.Segítsen kérem! Köszönettel: Mandy
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 11.12.2011, 16:56:50
valasz A gyógyszerváltás általában nem szokott problémát jelenteni, ha a másik (gyógyszernek) fogamzásgátlónak teljesen azonos a vegyi összetétele, csak nem az eredeti gyártótól van, hanem utód forgalmazótól. Ha ez nincs betartva valami egyéb okból, például a gyártás ideiglenes leállása miatt, vagy egyebek miatt, nem kell még, hogy problémát jelentsen a helyettesítése más fogamzásgátlóval. Az Ön esetében, ugyan alacsonyabb ösztrogén tartalmú fogamzásgátlót kapott, de átmenetileg nyugodtan szedheti tovább a kiváltott Yasminellét. Ha mégis másként reagálna a szervezete a helyettesített készítményre a továbbiakat már a kezelő orvosával kell megbeszélni.
Hüvelyváladék
Szerző: Pola33, elküldve: 09.12.2011, 15:31:16
Tisztelt Doktor Úr!

Nem a saját nevemben írok, de semmilyen rossz szándék nem vezérel, csupán informálódni szeretnék.
9 hónapja vagyok együtt a barátnőmmel (22 éves). Mióta együtt vagyunk, szinte állandó jelleggel tapasztalom, hogy mikor szexuális izgalomba jön, elég kellemetlen szagú a hüvelyváladéka. Néha nem észrevehető, de előfordul, hogy igencsak kellemetlen. Azért is írok ide, mert úgy vettem észre ő jelentéktelennek tekinti, és addig nem akarom felhozni ezt a kellemetlen témát, amíg nem tudom miről is van szó. Más panasza nincs, és a szeretkezés is zökkenőmentes, és élvezetes számára.
Kb. 1 éve pajzsmirigy túl, majd alul működést diagnosztizáltak nála. Arra szed gyógyszert (a nevét sajnos nem tudom), de már sikerült neki beállítani a megfelelő értékeket.(nem tudom lehetséges-e valamilyen összefüggés ezzel)
Fogamzásgátlót nem szed (eddig sem szedett).
A menstruációs fájdalmai esetenként elég erősek, de alapvetően szabályosak a ciklusai.
Remélem minden dolgot leírtam, ami fontos lehet.

Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 10.12.2011, 21:40:58
valasz Valószínűsíthető, hogy barátnőjénél vaginózisról lesz szó mert, hogy közösüléskor fokozattan észlelhető a kellemetlen szag, amelyet leggyakrabban un Gardnerella vaginalis baktérium okozza és jellemző, hogy megváltoztatja a hüvely savas közegét lúgossá. Természetesen kezelhető, érdemes felkeresni a nőorvost.
Hüvelyváladék
Szerző: Pola33, elküldve: 09.12.2011, 15:29:57
Tisztelt Doktor Úr!

Nem a saját nevemben írok, de semmilyen rossz szándék nem vezérel, csupán informálódni szeretnék.
9 hónapja vagyok együtt a barátnőmmel (22 éves). Mióta együtt vagyunk, szinte állandó jelleggel tapasztalom, hogy mikor szexuális izgalomba jön, elég kellemetlen szagú a hüvelyváladéka. Néha nem észrevehető, de előfordul, hogy igencsak kellemetlen. Azért is írok ide, mert úgy vettem észre ő jelentéktelennek tekinti, és addig nem akarom felhozni ezt a kellemetlen témát, amíg nem tudom miről is van szó. Más panasza nincs, és a szeretkezés is zökkenőmentes, és élvezetes számára.
Kb. 1 éve pajzsmirigy túl, majd alul működést diagnosztizáltak nála. Arra szed gyógyszert (a nevét sajnos nem tudom), de már sikerült neki beállítani a megfelelő értékeket.(nem tudom lehetséges-e valamilyen összefüggés ezzel)
Fogamzásgátlót nem szed (eddig sem szedett).
A menstruációs fájdalmai esetenként elég erősek, de alapvetően szabályosak a ciklusai.
Remélem minden dolgot leírtam, ami fontos lehet.

Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 10.12.2011, 21:40:34
valasz Valószínűsíthető, hogy barátnőjénél vaginózisról lesz szó mert, hogy közösüléskor fokozattan észlelhető a kellemetlen szag, amelyet leggyakrabban un Gardnerella vaginalis baktérium okozza és jellemző, hogy megváltoztatja a hüvely savas közegét lúgossá. Természetesen kezelhető, érdemes felkeresni a nőorvost.
késő menstruáció
Szerző: krisz, elküldve: 09.12.2011, 14:06:05
Tisztelt Doktor úr!

5 évig szedtem Yadine fogamzásgátló tablettát, szeptemberben közepén hagytam abba. Rá 5 hétre jött meg először a menstruációm, október 23-án, viszont azóta semmi, holott védekeztünk óvszerrel. Úgyhogy december 6-án este csináltam egy tesztet (x-epillel), aztán ugyanilyen fajtával dec. 7-én reggel is, de mind a kettő negatív lett. Mielőtt elkezdtem szedni a Yadine-t, előtte sem volt kiszámítható a ciklusom, de 16 napot azért sosem késett... Előfordulhat, hogy ez még mindig a tabletta abbahagyása miatt van?

Előre is köszönöm a nagyon várt válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 10.12.2011, 20:00:04
valasz A ciklusa még visszaállhat, ha két héten belül nem így történne, akkor szükség lehet nőgyógyász - endokrinológus vizsgálatra.
fajdalom
Szerző: vkincs, elküldve: 09.12.2011, 13:15:53
Tisztelt Doktor Ur! Elnezest ha hosszu leszek, de csak igy leszek ertheto. Irorszagbol irok es a ketsegbeeses hataran allok. 25 hetes kismama vagyok, 2. babamat varom. Elso terhesseg problemaments volt, kislanyom 35 hetre szuletett. Ez a mostani terhessegem erdekesn kezdodott, meg nem is tudtam, h terhes vagyok, de nagyon eros szemeremtesti fajdalmaim voltak, illetve fajt a huvelyem. Nagyon koran pozitivat teszteltem, nem vart mensi elott mar 5 nappal. El is rohantam nogyogyaszhoz, mert feltem, a fajdalmak mehen kivuli terhesseg miatt vannak. Elso uh on ami kb 4 hetesen lehetett, nem volt egyertelmu a terhesseg, a hasuregbn viszont szabad folyadek volt lathato ( nem tudom mennyi), igy 3 nap mulva ujra uh volt, aztan bent kellett maradnom a korhazban, mert az orvosok bizonytalanok voltak. A fajdalmaim maradtak, azt mondtak vizeletfertozesem van, mert ver genny volt benne, de bakterium vegul nem tenyeszett ki. 3 nap utan a fajdalmakkal kiengedtek, de mar tudtam, h mehen belul van a magzat. Kaptam antibiotikumot 1 hetig, de utana sem lett jobb a helyzet, csak a 6. het utan kicsit enyhult ez a szemeremtesti, huvelyi fajdalom. Mindez nem itt Irorszagban volt, hanem otthon. Otthon meg hetes uh on voltam, ott ujra emlitettem a panaszomat, de azt mondtak, a terhessegtol van. Nem nyugodtam bele, kozben visszajottunk Irorszagba. Kozben lett egy sarga folyasom, megnezettem, gramm pozitiv coccus volt, kikezeltek dalacin huvelykremmel. A rakszuresem P 3as lett, annyit mondtak, 6 honap mulva ismetles, ez agusztusban volt. 18. hetig csak a szemeremtestem, huvelyem fajt ( ez csak neha, es szuro fajdalom volt benne), de ezek mar joval enyhebbek voltak mint 4-6 hetesen. Aztan a 19. het utan kezdett a hasam is fajni. A csaladi orvosom verkepet nezett, a CRP 15,5 volt, es mivel allando fajdalmamim voltak, adott antibiotimumot, 1 hetig szedtem, amoxicilin volt. Persze utana sem lett jobb. 19 hetesen es 22 hetesen jobban fajt a hasam, es kisebb vrzes is volt, 1-1 ejszakat korhazban voltam, a mehszaj, baba rendben volt. ( 1 ujjbegynyire nyitva vagyok es a mehnyak hossza picit rovid 2,5 cm, de azt mondtak, ez jo). Aztan most a hetvegen megint jobban fajt a hasam es a derekam, a labamba is lesugarzott, bementunk a korhazba. Mehszaj valtozatlan, ugyanazok az ertekek, baba jol van. Kozben kiderult, se magnezium, se gogyszer, se szulesvisszatartas nincs itt. Mostanra mar az alhasi fajdalmam allando, csak ejszaka szunik meg par orara, de reggel kezdodik elolrol, igy kb napi 19 orat faj. Egesz lent az alhasam, neha ketfelol, neha egesz atlosan egy csikban. Tobbynire szuro, huzo, feszito erzes, de nem mondhatnam enyhenek, ahogy telik a nap egyre rosszabb. Ehhez tarsul derekfajdalom, illetve neha a labaimba is lesugarzik a fajdalom. A szemeremtest fajdalom mar egyre ritkabb, huvelyemben neha erzek szuro fajdalmat, de ez neha van. Magnezium, fekves hatasara nem jobb, legalabbis napkozben semmi sem segit. Vizelet, huvelyvaladek tenyesztes negativ, mindketto nemreg volt nezve. A hetek telnek, a fajdalom egyre rosszabb, en meg egyre elkeseeredettebb vagyok. Ha tudnam, h tenyleg csak a terhesseg miatt van, kicsit megnyugodnek, de igy marad az aggodas is. Kerdesem az lenne, h letezik, h ez a terhessegel parhuzamosan lett egy kismedencei gyulladasom??? Ha igy van, nem kellett volna mar veteles bekovetkezzen? Ilyen gyulladas mellett ki lehet huzni a terhesseget, ugy hogy mar nem lesz semmi baj, gondolok koraszulesre? Mert ugye mar koraszules lenne. Vagy tenyleg fogadjam el, h a terhessegtol van? Lehet mar 4-6 hetesen eros szemeremtesti fajdalom a terhessegtol? Bocsanat, nagyon hosszu voltam, de ugy erzem, csak igy kereken lehet barmilyen kovetkeztetest levonni. Segitseget, valaszat elore is koszonom! Egy aggodo 25 hetes kismama.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 10.12.2011, 19:55:41
valasz Nagy valószínűséggel panaszai a várandós állapotának tudhatók be. Lehet, hogy lelkileg is jobban tudna ráhangolódni a kisbabára, ha nem terhességnek nevezné, hanem áldott állapotnak venné ezt a kapcsolatot, még akkor is, ha panaszokkal jár és kezelésre szorulhat ebből kifolyólag. Látatlanban érdemes Magnézium 1-0-1 tbl, Calcium 0-1-0 tablettával+magzatvédő vitamin szedéssel megtámogatni szervezetét, mert a 25. hétben is még vetélés és nem koraszülés veszélyéről beszélhetünk. Fontos lenne tudni még azt is, hogy milyen állapotban van a méhnyak, ezt legjobban ultrahang un cervicometriás vizsgálata pontosíthatja. Ha panaszok még továbbra is fennállnának, akkor indokolt lehetne kórházi megfigyelés-kezelés, amikor is többek közt méhizom lazító kezeléssel lehet áthidalni a kritikus időszakot, vagyis, amikor már nemcsak a vetélés, hanem a koraszülés időszak veszélyén is túl lesznek.
polip
Szerző: mona 1010, elküldve: 09.12.2011, 07:56:34
Tisztelt Doktor Úr!

November 30 óta tudom, hogy babát várok, jelenleg kb 6 hetes lehetek. az elmúlt hét alatt kétszer voltam ügyeleten. Először, mert görcsölni kezdtem, majd 4 nappal később a görcs mellé társult enyhe vérzés is. Az első alkalommal azt mondta az orvos, hogy minden rendben, ne aggódjak amiatt sem, hogy 3 hete barnás rózsaszínes folyásom van. A második alkalommal egy másik orvos volt az ügyeleten, ő azt mondta, hogy méhszáj polipom van. Gyógyszereket írt fel, de mindenhol azt olvasom, hogy a polipot műteni kell. A gyógyszerek hatására elmúlik a polip? Vagy a terhességem miatt nem veszik le onnan?

Köszönettel: Mona
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 10.12.2011, 19:54:19
valasz Valószínűleg a problémáit, még ha méhnyak polipot is láttak, nem ez okozza, hanem a vetélés veszélyét kell kivédeni. A kezelés ambuláns, vagy kórházi lehet, amíg problémái vannak fizikális kíméletes életmód mellett, a szexuális kapcsolatot is mellőzzék. Látatlanban, mivel a polip jóindulatú elváltozás szokott lenni, elég lesz szülés után eltávolítani, ezt többnyire ambulánsan szoktuk levenni és szövettani vizsgálatra elküldeni.
mióma
Szerző: Nadine, elküldve: 07.12.2011, 17:04:18
Kedves Dr.Úr!

Okozhat kiütésekkel járó hatást az indonál!egy hónapja lecsökkentettem a napi 2x1 adagot csak napi 1x1-re és azóta nagyon sok kiütés jött rajtam!esetleg felboritja a havi ciklust is?

Köszönettel:Nadine
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 08.12.2011, 19:36:13
valasz Ajánlom biztosabb, ha felkeresi a bőrgyógyászt. Mint minden gyógyszernél, vagy gyógy készítménynél előfordulhat, hogy a szervezet kivált ellene allergiás reakciót. Különben eddig még nem találkoztam ilyen problémával, sem azzal, hogy szedése felborítaná a ciklust


mioma
Szerző: reni002, elküldve: 07.12.2011, 11:51:56
Tisztelt Doktor Úr!

Renáta vagyok, köszönöm a válaszát, tegnap kérdeztem Öntől a mióma és a mellcisztával kapcsolatban.
Javaslata, hogy szedjem az az indol3c. Mennyi ideig kellene használnom, és mennyit naponta?
A másik kérdésem, meszesedéssel járó fibrocisztás elváltozás az emlőben jó vagy rosszindulatú elváltozás?
Köszönettel: Renáta
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 08.12.2011, 19:11:59
valasz Egy I3C kúrának legalább három hónaposnak kellene lennie. A meszesedés veszélyesebb formája a mikro meszesedés, amely 1mm nagyság alatti, gyakran fátyolosan körül veszi mellekben a rosszindulatú elváltozásokat. Önmagában is megjelenhet, ilyenkor fokozott figyelemmel kell kontrolálni, különösen akkor, ha családfa női vonalán már előfordult rosszindulatú melldaganat. Maga a ciszta jól diagnosztikálható ultrahang vizsgálattal, ha nem atípusos nem tartozik a problémás leletekhez. Ott, ahol úgymond fibroadenomára, fibrocisztára utaló lelet mutatkozik, ezt inkább a mammografia pontosítja, ilyenkor un. probator biopsziát /tűszúrásos/, vagy kisműtéti eltávolítását, szövettani kivizsgálását ajánljuk a betegnek.
mióma
Szerző: reni002, elküldve: 06.12.2011, 14:35:08
Tisztelt Doktor Úr!

A méhemben 2db 25mm-es ,van, s több apró mióma amelynek a méretét nem tudom. 10 éve alakult ki az első, pár évre rá a többi mióma. Félévente ellenőrzik, pár mm növekedés van. A nőgyógyászom Mirena spirált javasolt, megállítaná a miómák szaporodását és a növekedést. A mirena spirálról a Doktor Úrnak mi a véleménye? A másik problémám hogy a mellemben az ultrahang fibrocystas elváltozást mutatott. 3-4mm-es ellapult ciszták láthatók a bal mellemben. Mammográfia vizsgálatot félévente javasolnak, mert mikromeszesedést állapítottak meg. Áprilisi mammográfiás leletem, körülírt benignus meszesedés, ekkor az ultrahang nem mutatott cisztákat. Novemberi mammográfiás leletem, meszesedéssel járó fibrocisztás elváltozás a bal emlőben, fél év múlva újból mammográfiát javasolnak. A kérdésem, nem túl gyakori ez a mammográfia, vagy olyan sokat romlott az állapotom, hogy ezért javasolják?
Mellrák kezd kialakulóban lenni? Mit tehetek, hogy elkerüljem a mellrákot? Reszketve és félelemmel várom a kontrollt, hogy mit mondanak. Olvastam, hogy a felborult hormonzavar okozza a ciszták és a miómák kialakulását, hogy túlsúlyban van az ösztrogén a szervezetembe. Fél éve használom a norvég progeszteron krémet de nem sok sikerrel. Kérem adjon tanácsot, hogy mit tegyek. Tisztelettel. Renáta
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 06.12.2011, 22:58:14
valasz A miomák kialakulásáért többek közt az ösztrogén hormonok is felelősek, hasonlóan van összefüggés ösztrogének és a mellrák megbetegedések előfordulása közt, különösen klimaxban a szintetikus ösztrogén pótlás járhat veszélyekkel. Ez nem jelenti azt, hogy bizonyos esetekben nincs helyén a szedésük, pótlásuk. Különös figyelmet kell szentelni a genetikai öröklődés eshetőségeire, például mellek rákos megbetegedés előfordulása a vérrokoni vonalon. Itt fokozott jelentőséggel bír a gyakori nőgyógyászati kontroll és önkontroll vizsgálat. A Mirena méhűri testecske, amely csak progeszteron hormont tartalmaz nem jelent veszélyt sem a mellrák, sem a miomák megjelenésében, vagy növekedésében. A tanácsom röviden, ha orvosa indokoltnak tartja Mirena feltetetését, ezt tudom támogatni. A mellek mikromeszedése miatt szüksége lesz gyakoribb kontrol vizsgálatokra. Önnél is javaslom és indokoltnak tartom megelőzésben az indol3-karbinolt.

Fogamzásgátló
Szerző: solya11, elküldve: 06.12.2011, 12:16:35
Tisztelt Doktor Úr!
A kérdésem a következő lenne:Gyermekem születését követően
2 hónapja új fogamzásgátlót szedek (TriRegol).
Az első doboz bevétele után rendesen megjött a menzeszem viszont 2 hétig tartott.Majd nőgyógyász tanácsára vártam még néhány napot és abba is maradt.Majd folytattam a gyógyszer szedését ,most elfogyott a második havi fogamzásgátló is viszont már lassan 2 hete nem jött meg csak 2 napra ,4 nappal a gyógyszer befejezését követően...ám azóta semmi..
Mi okozhatja ezt? Nem megfelelő a gyógyszer amit felírtak?Előfordulhat hogy terhes lehetek?
Illetve milyen fogamzásgátló módszereket javasolna a gyógyszer szedésen kívül??
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 06.12.2011, 22:51:16
valasz A kombinált ösztrogen-progeszteron tartalmú fogamzásgátlók szedése következtében az első hónapokban előfordulhat rendszertelen vérzés, ami hamarosan beáll, utána pedig legtöbbször gyengébb a mesntruációs vérzés, mint addig szokott lenni.
esemény utáni
Szerző: Lilla, elküldve: 05.12.2011, 20:50:20
Tisztelt Doktor ÚR!
a problémám a követekező lenne:nov 25.én történt egy kis baleset, 12 órán belül bevettem az esemény utáni tablettát majd 27.én ismét történt majd itt is bevettem az esemény utánit de itt 24 óra telt el, mennyi az esélye a terhességnek?nov 12.én volt a menstruációm első napja tehát a peteérésem 26.körül tehető.már jó pár napja szúr az alhasam.a mensest a napokban várom.
Köszönöm válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:54:42
valasz Minden valószínűséggel nem lenne szabad hogy csődöt mondjon a beavatkozása, még ha én nem is tartom kívánatos fogamzás szabályozó módszernek. Jobb volna bebiztosítani magát komolyabb fogamzásgátló szerrel.
Tisztelt Doktor úr!!!!!!
Szerző: Bernadett, elküldve: 05.12.2011, 11:01:28
Olyan kérdésem lenne hogy miért van az hogy megjött idöben a menstruációm de csak egy napig tartott de ugyanúgy görcsölök és mindig úgy érzem mintha meg akarna jönni!Válaszát elöre is köszönöm!!!!!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:39:45
valasz Az Ön problémájára is csak nőorvosi vizsgálat után lehet válaszolni.
Kérdés
Szerző: Zsebinünü, elküldve: 05.12.2011, 09:14:24
Jó napot kívánok doktor Úr!

Az ügyben keresném, hogy a testvérem 2 hónapja kiutazott Miamiba. A menzeszének pont abban az időpontban kellett volna megjönnie. Azonban azóta nem jött meg neki.
Abban kérném a segítségét, hogy elképzelhető, hogy a repüléstől és az idő eltolódástól felborul a hormonháztartás és amiatt késik valaki havi menzesze? Mikor most új meg kellett volna, hogy jöjjön neki megint repülőre ült és megint +3 óra idő eltolódást élt át.
Elnézést, hogy ilyennel zavarom Önt, de nincs még Miamiba orvosa ezért kért meg, hogy járjak utána. Terhesség nem valószínű nála, mert már jó pár tesztet megcsinált mióta kint van.

Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is!


Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:35:40
valasz Igen, ezek a körülmények is okozhatnak zavart a menstruációs ciklusban.
hpv
Szerző: edoka, elküldve: 04.12.2011, 19:39:50
Tisztelt Dr.ÚR! Áprilisban műtöttek P3-4 HPV ASC-H értékkel. A szövettani eredményem negatív.Semmit sem találtak,de a HPV maradt.A magas kockázatú fajta van.Az ellenőrző rákszűrésem jó lett,HPV van. Azt mondta,hogy gyógyítani nem lehet,mert a mélyebb szövetekben van a vírus. Véralvadásgátlót szedek(aspirin protectet),Stroke miatt. 27 éves vagyok. Hormonos gyógyszert nem szedhetek,és azon gondolkodom,hogy műtéti úton meddővé tetem magam.Szóval a kérdésem az volna,hogy az INDOL3C készítményt én is szedhetem? Ha igen,akkor az orvosomnak megemlíteném. Válaszát köszönöm: Edit
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:30:01
valasz Az orvosa bizonyára teljesebb képpel bír az egész kórlemenetelét illetően. Nem tudom, hogy milyen műtéten esett át. Amennyiben nincs szüksége még további műtéti beavatkozásra, az indol3 karbinol táplálék kiegészítő hasznos pótlása lehet a kezelésének.
Együttlét
Szerző: BoKen, elküldve: 04.12.2011, 18:59:53
Üdvözlöm!

Egy elégkínos kérdéssel fordulnék Önhöz. Szexuális együttlétek alatt abszolút nem nedvesedek (ez nem egy újonnan jelentkező probléma, mindig így volt). Amikor ezzel orvoshoz fordultam, azt mondta, hogy nem kerülök izgalmi állapotba. Ez nem igaz, a férjemmel mindent megpróbáltunk, persze síkosítóval "működik". Lehet ennek szervi oka?

Köszönöm válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:19:47
valasz Mivel soraiból úgy látom, hogy problémája nem új keletű, szavaival mindig így volt, lehetne egy időre hormonális gyógyhatást kifejteni a hüvelyben, akár ösztrogén tartalmú hüvelytablettával, kenőccsel, vagy hormonális fogamzásgátló hüvelyspirál felhelyezésével. Ha ez sem segít, akkor ajánlom, maradjanak a síkosító használatánál.
hpv
Szerző: katka 31, elküldve: 04.12.2011, 16:55:48
Tisztelt doktor úr A nögyógyászom 2 db p2 citológiai eredmény után,hpv teszt 52 magas kockázatú virus.A kérdésem hogy az immunrendszer erösitésén kivül van e más teendö.Nemi uton kivül terjedhet e máshogy és az óvszer teljes védettséget nyújt e.sajnos ebben az évben rengeteg antibiotikumot szedtem.Vagy valami belsöleg ami ezt a virust öli.Elöre is köszönöm.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:17:53
valasz A HPV vírus fertőzöttség fiatalok közt magas százalékban megtalálható, de hála Istennek hasonlóan magas százalékban a szervezet le is küzdi. Természetesen erre nincs garancia, hogy kinél miképp - eltűnik, vagy megmarad latens formában akár tíz, vagy több éven át. Nem lehet előre megjósolni, hogy ki az, akinél spontán eltűnik, vagy kinél tovább évekig jelen marad addig, amíg megbetegedést okoz. Ez nagymértékben a szervezet immunképességén múlhat. Itt van jelentősége a megelőző-éves nőgyógyászati vizsgálatoknak, mert szinte mindig jelentkező enyhe elváltozásokat a kolposzkóppal és a sejtkenettel időben lehet észlelni, hatásosan megelőzni, leállítani, vagy kikezelni. Az óvszer használat hasznos, de a HPV vírusnál nem elégséges. A HPV vírus szexuális úton terjed. A többi vírusfertőzéshez hasonlóan a HPV vírust nem vírusölő szerrel (mert ilyen nem igazán van), hanem immunrendszer erősítő eszközökkel küzdheti le az emberi szervezet. Itt van jelentőssége többek közt az indol3-karbinolos immunerősítésnek.
21 hetes kismama
Szerző: cicu, elküldve: 04.12.2011, 15:30:02
Üdvözlöm!
21 hetes terhes vagyok és már 2 együttlét ota a férjemmel együtt voltunk és elöször véres,utánna pedig barna folyásom van!Ez a második terhességem és az elsönél nem voltak ilyen gondiok!Nagyon aggodom és szeretném ha segitene,várom mielöbbi válaszát!Köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:09:14
valasz Ismét csak annyit, hogy sürgősen keresse fel nőorvosát, mert a 21.-hétben nincs helye a vérzésnek, kezelni kell, mert vetélés veszélyét is jelentheti és ezt csak vizsgálattal lehet kizárni.
fájdalom
Szerző: Panny, elküldve: 04.12.2011, 12:16:42
Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy együttlét után a hüvelybemenetnél feszülés és erős fájdalom lép fel, az ajkak kissé vörösek néha 1-2 vércsepp .kb 2 napig tart de érintésre is nagyon érzékeny ez a rész. Ön szerint mi lehet a probléma? Mit javasol ellene? Előre is köszönöm válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 05.12.2011, 21:07:51
valasz Kivizsgálás nélkül csak tippelni lehet. A leírt panaszok gyakran gombás megbetegedésnél jelentkeznek, de előfordulhatnak allergiás reakciónál is.
fogamzásgátló kihagyása
Szerző: opra20, elküldve: 04.12.2011, 09:40:24
jó napot doktor úr!
kb 1 éve szedek cipromix fogamzásgátlót. a tablettából a 20. szemgyógyszert elfelejtettem bevenni,a 21-ik szemmel együtt vettem be este az utolsó nap,ezután hagytam 7 napos gyógyszermentes szünetet,5 napja szedem az új levél tablettát és az 5nap volt nemi kapcsolatom.
ilyenkor teherbe lehet esni vagy véd rendesen a fogamzásgátló.?
válaszát előre is köszönöm
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 04.12.2011, 21:46:33
valasz Az Ön esetében nem számítok arra, hogy a fogamzásgátlás hatástalanná válna.
félek
Szerző: zsofi, elküldve: 01.12.2011, 09:31:06
tisztelt Dr úr december 13 -án megyek nögyogyászatra és be vallom öszintén nagyon félek hogy mit mondanak az orvosok hogy lehetek -e terhes esetleg tudna nekem informáciot adni hogy milyen vizsgálatokra lenne szügséges hogy lehetek -e terhes ???, válaszát elöre is köszönöm
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.12.2011, 21:52:53
valasz Gyógyszertárakban vény nélkül hozzájuthat a teszthez, amellyel kizárhatja, vagy bebizonyíthatja, hogy állapotos, vagy sem. Használati utasítást megkapja a gyógyszerészektől.
Mioma
Szerző: gerbera, elküldve: 30.11.2011, 10:43:28
Tisztelt Dr Úr!
3 hete mioma eltávolítást végeztek rajtam mert nyomta a húgyhólyagomat mely majdnem 4 cm-es volt és a méh felső falában helyezkedett el. Ez mellett felajánlotta az orvosom hogy sterilizálást is kérhetek éltem a lehetőséggel mert már nem akarok szülni gerincbetegségem miatt sem tehetném meg és már nem vagyok fiatal sem (bár Ő akkor azt mondta ha most nem vállalom később nem lesz lehetőségem rá amit én nem így tudok de lehet tévedek.) Hasi vágást végeztek rajtam mely 12 cm-es. A varratom szépen begyógyult viszont aggodalmaim vannak. A varrat mellett több kisebb nagyobb "dudor" volt van .A varratszedéskor azt mondta ezek ödémák és majd felszívódnak. Később visszakerültem a kórházba mert nagy fájdalmaim voltak már akkor is és hőemelkedésem is volt.
Ultrahanggal nem találtak semmit a vérvétel eredménye is jó lett tűvel megnézték van -e a göbben folyadék nem volt semmi tehát ezek sem ödémák sem vérömlenyek. Azóta a bal oldalon a sok kis göb egy nagy lett és egyre jobban fáj. A műtét óta fájdalomcsillapítót szedek már most 4. hete jegelem a hasamat a mozgásom jobb lett de most a bal oldalon nőnek a fájdalmaim mint mikor kijöttem úgy ahogyan a jobb oldali nagy göb fájt. Én már ebbe lassan beleőrülök mennem kéne dolgozni hamarosan ráadásul pánikbeteg is vagyok és elég nehezen élem meg ezt . Félek hogy valami gond van.
Már arra is gondoltam egy független nőgyógyászt megkeresek hogy másnak mi a véleménye erről. Nagyon félek bevallom őszintén.
Szeretném megkérdezni Önnek mi a véleménye erről az egészről mert már az orvosomban aki műtött nem bízom úgy mint előtte.
Köszönöm szépen válaszát előre is!
Tisztelettel: gerbera
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.12.2011, 21:52:03
valasz Szeretnék Önnek segíteni, látatlanban nem igazán tudok, ennek ellenére buzdítom a pozitív gondolkodásra, buzdítom a hitre, mert önnek szüksége van lelki támaszra. Nézetem szerint a leírtak alapján nem látom okát, hogy cserélje orvosát. Valószínűleg a szövettan jó, gennyes gócok nem igazolódtak, a lelki panaszok nemegyszer szomatikus problémákat imitálhatnak. Az immunrendszer megerősítése pedig mindig hasznos kezelési kiegészítés.
petefészek ciszta
Szerző: Farkasné Mária, elküldve: 30.11.2011, 10:21:12

Tisztelt Doktor Úr!

10 éve növekvő most 8x6 cm-es 2 rekeszes petefészek cisztámat műteni szeretnék. Méh eltávolítás 12 éve. Műtét helyett lehet-e más módszert alkalmazni?

Köszönettel. M.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.12.2011, 21:50:52
valasz A műtétet ajánlom, utána lehet majd kiegészíteni indol-3karbinolos kezeléssel is.
Esemény utáni tabletta
Szerző: tbaba, elküldve: 29.11.2011, 23:27:30
Kedves Doktor Úr,

Idén Augusztusban esemény utáni tablettát kellett bevennem (Postinor). Mellékhatást nem észleltem, a ciklusomat sem zavarta meg. Sajnos októberben ismét be kellett vennem egy esemény utáni tablettát, ez már Escapelle volt. A menstruációm kerek 2 hetet tartott, az első hét csak barna folyás volt, a második héten pedig a megszokott módon zajlott a vérzés. Tudtam, hogy ez a tablettának köszönhető, nem is fordítottam nagy figyelmet erre. Viszont kb. 3 hete kiütések (csalánkiütéshez hasonlítanám) jönnek ki folyamatosan a testemre (hasam, hátam), és borzasztóan viszket. Utána olvastam az Escapelle mellékhatásainak és azt írja, hogy nagyon ritka mellékhatás, 1 a 10 000 nőből, akinél jelentkeznek kiütések, viszketés. Allergiás nem vagyok tudtom szerint semmire. Kérdésem az lenne, hogy vajon tényleg az 1 a 10 000-ből most éppen én vagyok? Ha igen, ez meddig fog tartani? Mit tehetek ellene?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
T.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.12.2011, 21:49:29
valasz Látatlanban nem tudok mást ajánlani, mint hogy keressen fel bőrgyógyászt.
fogamzásgátlo
Szerző: akombakom, elküldve: 29.11.2011, 20:59:48
Jo estet kivanok azt szeretném megkérdezni, ugy tudom a fogamzásgátló tablettat el lehet kedznei a ciklus 1. napján illetve az 5. napig bármelyiken, a kulonbség, hogy az elso napos kezdésnél azonnal védettséget jelent, ha 5. nap akkor még egy hétig ajánlatos más védekezést is használni. Kérdésem az lenne, szeretném úgy elkezdeni, hogy a hétvégre legyenek a menzesz nékuli napok és ez pénteki kezdést igeényelne (ot évig használtam, most két honap kimaradt, de szeretném folytatni) viszont vasárnap már volt ilyen barnás folyásfélém, hétfon már vérzésnek nevezném így nem tudom, hogy vasárnap az elso vagy a hétfo... és akkor a péntek 5.-6. nap. Nekem a kezdés is fontos lenne, de úgy tudom, akkor már nem garantált a védelem. A kovetkezo adagtol viszont már igen? tehát akkor kezdhetem a 6. napon és még egy honapig figyeljunk oda, vagy csak az otodik napig kezdhetem? koszonom
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.12.2011, 21:48:23
valasz Én saját és kollégáim közti tapasztalatcsere alapján a fogamzásgátlók szedését a menstruáció 1. napjától ajánlom elkezdeni. A szedés első hónapjában a védekezést ajánlom még megtoldani két hetes óvszeres védekezéssel is. Természetesen az ajánlásokat nem találja meg a készítmények ismertető lapjain.
Elevit
Szerző: molyza, elküldve: 28.11.2011, 11:30:23
Kedves Doktor Úr!

Már írtam Önnek korábban is, azóta kiderült, hogy kisbabát várunk:) 5 hetes vagyok, és a nőgyógyász endokrológus jodid tablettát írt fel, mielőtt tudtuk volna, hogy terhes vagyok. Azt javasolta, napi kettőt szedjek. Most viszont nem tudom, hogy így hogyan szedjem, illetve szedjem -e, mert inkább csak megelőzés céljából írta. Emellett el kezdtem szedni az Elevitet, azonban mindenfelől mást hallok, hogy milyen adagban kell használni. Van, aki azt mondja, naponta egyet, van, aki azt mondja, ritkábban, vagy hogy nagy lesz tőle a baba. Mi az igazság? Doktor úr hogyan javasolja ezeknek a szedését?
Előre is köszönöm a választ:)
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 29.11.2011, 17:46:42
valasz A magzatvédő vitaminok, ásványok és nyomelemek nagyon fontos biztosítékai az egészséges gyermek kihordásának, hiszen számos fejlődési rendellenességeket képesek kivédeni. Ezért már babatervezés előtt ajánlott a szedésük, vagy legalább is az embrionális fejlődés korai szakaszától egészen a szülésig, sőt a szoptatás befejezéséig is hasznos lehet. Az Elevit készítmény nem tartalmaz jódot, ezért nem hiszem, hogy különösebb probléma lenne az eddigi jód tartalmú tabletta használata. Sőt, egyes esetekben, ahol az ivóvíz nem tartalmaz kellő mennyiségű jódot, még pótolni is kell. A Jód tablettának további szükségességét-szedését minél előbb beszélje meg az endokrinológussal. Az Elevit szedésének ajánlott adagolása naponta 1x1 tabletta, megjegyzem, hogy ha már kombinálni akarják további vitaminokkal, ajánlatos kikérni az orvos véleményét.
hüvelyi irritáció
Szerző: Freshcsaj, elküldve: 27.11.2011, 22:12:20
Tisztelt Doktor Úr!

Egy wellnes fürdő használatát követően nőgyógyászom hüvely gombát, valamint a hüvely heveny gyulladását állapította meg.
Terápiaként Fluconer kapszulát kaptam ( 150mg, 1x1, 4 napig), Pimafucort krémet (10 napig), valamint Gynazol 20mg/g hüvelykrémet. A flóra helyreállítására Génia 92 kúpot használtam.
A kérdésem az lenne, hogy normálisnak tekinthető-e a hüvelyi irritáció ( égő érzés) és a barnás folyás a Génia 92 felhelyezése után?

Köszönöm megtisztelő válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.11.2011, 21:30:42
valasz Komplex gombásodás elleni kezelést kapott, de ennek dacára, hogy helyes kezelést kapott jelentkezett a hüvelyi irritáció, nem kizárt, hogy allergiás reakcióról volt szó.

betegség
Szerző: Andrea, elküldve: 27.11.2011, 20:04:11
Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a nagyajkamon (az első kb. 6 hónapja volt) egy kemény bőrfelületet éreztem, majd ez nagyobb gyulladt résszé alakult, és ezután kifakadt, gennyes váladék volt benne. Ezután a seb kb. 2 hét alatt gyógyult meg. Voltam vele nőgyógyásznál, ahol annyival lerendezték, hogy elküldték egy hüvelyi herpesz vizsgálatra (nem vagyok biztos a nevében), és az negatív lett.

Nagyon félek, hogy ez HPV vírus! Van rá esély, hogy ez az???

Várom válaszát!

Tisztelette: Németh Andrea
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.11.2011, 21:11:34
valasz Leírása szerint gennyes Bartholin mirigygyulladásra tippelek. Sajnos ismétlődhet, ezt megkerülni inkább csak műtéttel lehet, amikor a gennyes gócnak a tokját is eltávolítják . A HPV vírusra nem gondolok, mert az a külső nemi szerveken sömörszerű kinövésekkel jelentkezik, még a veszélyesebb fajtái a méhszájon sejt elváltozásokat idéznek elő.
orális szex
Szerző: anika, elküldve: 27.11.2011, 18:47:41
Tisztelt Doktor Ur!Kérdésem a következő.Orális szexnél el lehet e kapni valami nemi betegséget pl.HPV virus vagy valami más nemi betegságet?Ha igen akkor fájhat e a mandula vagy a torok és mennyi idő mulva jelentkezik a betegség?köszönöm válaszát
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.11.2011, 21:24:07
valasz Minden nemi betegség orális szex útján is terjedhet, különböző latens időszak után a kórokozóktól és immunitástól függően.
sürgősségi tabletta hatása
Szerző: Netta4, elküldve: 27.11.2011, 10:46:34
Tisztelt Doktor úr ! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a sürgősségi fogamzásgátló tabletta hatásáról érdeklődjek.
Az történt hogy , hogy aktus közben elszakadt az óvszer, nem vettük észre csak a végén. A havim utolsó napjában voltam, és mivel pontos a ciklusom ezért kisebb volt az esélye hogy várandós lehetek , de bevettem egy Rigesoft 2 darabos tablettát aminek az első felét Hétfőn este vettem be, a másikat Kedd reggel (az aktus szombat éjszaka történt tehát 72 órán belül voltam)
A tüneteim először végtagzsibbadás és szédülés volt, de ezek el is múltak , viszont tegnap pecsételő vérzés jelentkezett, mostanra viszont rendesen megjött. Az volna a kérdésem hogy ez normális-e és elmúlik-e? Mert 1 hete menstruáltam rendesen!
Válaszát előre is köszönöm !
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.11.2011, 21:17:12
valasz A sürgősségi tabletták után gyakori jelenség a vérzés rendellenesség. Sajnos eltarthat 1-2 hónapig, amíg helyre áll a rendszeres ciklus.
Vérzés
Szerző: Andi79, elküldve: 27.11.2011, 10:26:07
Tisztelt Doktor Úr!32 éves vagyok.Június óta a vérzésem késik 1- 1,5 hetet.Voltam már rákszűrésen is de nem találtak semmit sem.Az a kérdésem,hogy ez normális a korral jár a késés?Mindenki azt mondja,hogy biztos az idegtől,de én ezt nem hiszem máskor is voltam ideges mégsem késett.Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!Tisztelettel:Popol Andrea
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.11.2011, 18:15:50
valasz Endokrinológiai vizsgálatot ajánlok, először ha lehet nőgyógyásznál, ha kell specialistánál. Több esetben az UH vizsgálat is választ adhat a problémára.
Vérzés
Szerző: Macska, elküldve: 27.11.2011, 07:28:16
Tisztelt Doktor úr! 22 éves lány vagyok, rendszertelen a ciklusom. Két hete jött meg a havim, de kevés vérzéssel járt és hamar elmúlt, amit furcsáltam. Tegnap együtt voltam a párommal, de az együttlét során vérezni kezdtem, ez nem múlt el, sőt felerősödött és élénkpirossá vált és nyálkahártya darabokkal jön. Létezik, hogy megint megjött a ciklusom? Lehet ez terhesség jele?
Köszönöm
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.11.2011, 18:10:08
valasz Sajnos az Ön esetében sem helyettesíthető a kivizsgálás. Önnek segítségre van szüksége, és ezt csak szakorvosi vizsgálat biztosíthatja.
szűk hüvely?
Szerző: narina, elküldve: 27.11.2011, 02:32:18
Tisztelt Doktor úr!
Egy 26 éves nő vagyok és a problémám hogy még egy párommal sem sikerült a hüvelyi behatolás. Türelmes társaim voltak, kívánom az együttlétet, kellően nedves a hüvelyem, mégsem jutunk tovább az 1 ujjal való behatolásnál (tampont sem tudok használni). Nem a szűzhártya vastagsága lehet a gond, hiszen odáig el sem jut a pénisz feje. Ebben az esetben csak vaginizmusra lehet gondolni, vagy esetleg létezik túl "szűk hüvely" amin a nőgyógyász tud segíteni?? Mindenképpen felkeresek szakértőt, csak szeretném tudni hogy milyen eshetőségekre számíthatok.
Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.11.2011, 18:09:07
valasz Forduljon bizalommal nőorvos(á)hoz, mert kivizsgálás nélkül nem lehet hozzászólni. Léteznek műtéti beavatkozások melyekkel segíthetnek Önnek is.
Mit tegyek?
Szerző: Ildikó71, elküldve: 26.11.2011, 23:12:17
Tisztelt Dr.Úr! Lányom augusztusban elkezdte szedni Jangee fogamzásgátlót,majd gyógyszertárban helyettesítőként Yasminelle tablettát adtak.Egy hét elteltével erős hasi fájdalomra és erős vérzésre panaszkodott,majd gyengeség és hányinger. /Wellness szállodában eltöltött 4 napot/ Nőgyógyásznál ultrahangozás történt,szerinte gyógyszer váltás az ok,Rutascorbin és Exacyl tablettát írt fel, jól leszidta.Három nap múlva,még semmit nem változott és visszament.Vér és vizelet vétel történt.Naprosyn és Unasyn tablettát írtak fel,méhnyálkahártya gyulladást mondott.Mivel semmi papírt,diagnosztizálást nem írt,felhívtam hogy barátját nem kellene e kivizsgálni?Türelmetlen hangon közölte hogy baktérium,vírus okozhatta.Kérdésemre válaszul,vissza kérdezett "ön tudja melyik baktérium okozza a torokfájását?" Most erős hasmenés jelentkezett,hasfájdalom továbbra is van,vérzés kissé gyengébb. Kérdésem az lenne,keressek másik orvost?Vagy helyesen járt el a doktor Úr?Tenyésztést nem kellene elvégezni ilyen esetben? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel és köszönettel:Mikuláné Csányi Ildikó
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 27.11.2011, 23:48:49
valasz Soraiból én sem tudom meg hogy milyen diagnózisra kapott antibiotikumos kezelést, húgy utak gyulladására, vagy belső nemi szervek gyulladásos megbetegedésére és konkrétan milyen laboratóriumi vizsgálatokat végeztek a lányánál. A kérdéseire elsősorban a vizsgáló orvos kompetens válaszolni, ajánlom, őt kérdezzék meg. Ezután, lehet hogy megtudja ítélni a lánya marad, vagy sem az orvosánál, különben ez a döntés mindig orvos-beteg bizalmi kapcsolatától függ.
Kérdés
Szerző: Zsoli, elküldve: 25.11.2011, 23:12:25
Tisztelt Doktor úr!
Elnézését kérem, ha ez a kérdés nem illik ide, csak egy előző kérdésben olvastam azt, hogy az előváladék is tartalmazhat ondósejteket. A kérdésem az lenne, hogy mitől függ az, hogy tartalmaz-e, és hogy mennyit? Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 26.11.2011, 18:28:22
valasz Ez a partnerek nemző képességétől függ.
hatékonyság
Szerző: katja, elküldve: 23.11.2011, 17:44:03
Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szedek,egy hete kezdtem ma,de nem ugyan abban az időpontban vettem be nap mint nap,ez teljes mértékben lecsökkentheti a hatékonyságát? Ha mostantól szedem pontosan,mikortól fejti ki hatását?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 26.11.2011, 18:27:26
valasz Amennyiben a fogamzásgátló tablettát menstruáció első napjától szedte, akkor a 14. naptól már védett lehet. Ajánlom, a tablettát a rendszeresen szedje. Az esti fogmosást senki sem szokta kihagyni, ezért kösse össze ezt a két időpontot.
nőgyogyászati kérdés
Szerző: veca37, elküldve: 23.11.2011, 10:27:41
tisztelt doktor úr!engem lassan már 4 éve mütőttek,kivették a méhemet.azóta állandó folyásom van.a mütét 4.-ik napján is a korházban fertőzést kaptam.szedtem különböző gyulladás csökkentőket,hűvelykupot,de csak ideiglenesen használtak.szeretném megtudni,hogy mi okozhatja ezt?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 24.11.2011, 21:14:38
valasz Nagy valószínűséggel szüksége lesz immunológiai vizsgálatra, mert ennyi év sikertelen kezelés után feltételezhető, hogy itt kell keresni a problémát.
lehetek-e terhes?
Szerző: adriienn, elküldve: 21.11.2011, 20:10:53
Tisztelt Doktor Úr!
A barátommal szeretkeztünk védekezés nélkül,de megszakításokkal,és nem élvezett belém.(kb. 1-2 hete volt)Elkezdtem hízni és kicsit a hasam kerekebb lett. 25.én kell megjönnie a menstruációmnak.Lehetek terhes? Vegyek egy tesztet,vagy várjam meg hogy megjön-e a menstruációm?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 21.11.2011, 22:00:26
valasz A megszakításos közösülés nem tartozik a megbízható fogamzásgátló módszerek
közé, mert az előváladék is tartalmazhat ondósejteket.
Kérem válaszoljon.
Szerző: eperke, elküldve: 21.11.2011, 18:17:02
Tisztelt Doktor Úr!
Óvszerrel védekeztünk a barátommal,de híztam és elkezdett kerekedni a hasam.Lehetséges hogy teherbe estem?27.én kell megjönni a menstruációmnak,mit tegyek vegyek egy tesztet vagy várjam meg a 27.ét,és ha nem jön meg utána vegyek? Kérem válaszoljon,kétségbe vagyok esve.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 21.11.2011, 22:01:28
valasz Ha eddig rendszeresen megjött a menstruációja, elég lesz november 30 után a teszt.
Elnézést
Szerző: Zoli, elküldve: 21.11.2011, 14:33:00
Tisztelt Doktor Úr!

Az előző kérdező vagyok, és szeretnék elnézést kérni az előző bejegyzéseimért, csak egyszerre több helyre is beírtam, mert szeretnék minél előbb választ kapni, és nem vettem észre hogy itt Öntől kell kérdezni és nem egy nyílt fórum. Még egyszer szeretnék elnézést kérni érte! Viszont a kérdésem még mindig ugyan az lenne. A barátnőmnek a héten kellene megjönnie a menstruációjának, viszont pár napja rózsaszínű, folyás szerű foltot talált az alsóneműjén és ez azóta napi rendszerességgel előfordul. 19 éves és nem szed semmilyen gyógyszert. Előfordulhat, hogy csak az időjárás vagy a sok idegeskedés miatt, vagy valami komolyabb dolog áll a háttérben?

Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 21.11.2011, 21:36:39
valasz Nőgyógyászati vizsgálat nélkül csak megerősíthetem azt, hogy stressz is okozhat menstruációs zavarokat.
tanácstalan vagyok
Szerző: zsofi, elküldve: 19.11.2011, 19:50:29
Tisztelt dr úr!! 2-3 éve szedem a trisequens n tablettát és érdeklödnék öntöl hogy a gyogyszer szedése alatt lehetek -e terhes kérem válaszoljon lehet -e valaha gyermekem ? elöre is köszönöm
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 20.11.2011, 22:30:35
valasz Nehéz hormon vizsgálatok és eredmények nélkül véleményt mondani arról, hogy jövőben lehet-e valaha gyermeke. A Triseguens tablettákat többnyire átmenetben használják hormonpótlásra, de nem sorolják a fogamzásgátlók csoportjába.
baba
Szerző: Gál Anna, elküldve: 19.11.2011, 19:48:20
Jó napot!!Milyen gyógyszert vagy vitamint ajánl hogy terhes maradjak???köszönöm
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 20.11.2011, 22:28:10
valasz Már preventíven is lehet szedni magzatvédő vitamin és ásvány összetételű készítményeket. Legfontosabb vitaminok a gyermekvárás érdekében a B vitaminok csoportja és az E vitamin. Szívből kívánom, hogy sikerüljön áldott állapotba kerülni, és ez pedig sohasem legyen teher az Ön számára.
méhnyak polypus
Szerző: tanczi, elküldve: 17.11.2011, 14:55:53
Tisztelt Doktor Úr!

40 éves gyermektelen nő vagyok. 1 hete volt frakcionalt abrasio, közti vérzés miatt. A szövettan a következő:
cervix, illetve corpus kaparék szövettana:
szakadozott endometrialis nyh fragmentumok figyelhetők meg, melyekben a mirigyek, illetve a stroma proliferatios ciklusfázisnak felel meg. Az endometrium foszlányok mellett egy mikroszkópikus gócban szakadozott compactabb stromával rendelkező cervicalis nyh-val boritott polypoid képlet látható. Chronisu endometriosis, hyperplasia, atypa, malignitás jelei nincsenek.
a cervicalis nyh részekben egy parányi mikroszkopikus gócban érett laphámetapalsia látszik. a látott kép összességben cervicalis polypusnak felel meg, proliferatios endometrialis nyh mellett. Vél: polypus cervicis uteri. BNO: méhnyak polypus.
Tisztelettel kérném ha véleényt írna a szövettanról, illetve hogy lehet-e oka polyp annak hogy nem esek teherbe. Mindn hormonom és egyéb negativ.Lehet hogy buta kérdés, de most a szövettan eredmény azt jelzi hogy még meglévő polypom van, vagy azt már ezek szerint eltávolitotta az orvos?? mert hogy cervix és corpus kaparékot ir a lelet...

tisztelettel és köszönettel.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 19.11.2011, 16:39:59
valasz A szövettan jóindulatú méhnyak polypot diagnosztizált, és ez már a frakcionált kaparékkal el lett távolítva. A szövettan többi megvizsgált méhnyálkahártya részeiben kóros elváltozást nem mutatott ki.
Bébi
Szerző: sz.k., elküldve: 17.11.2011, 11:23:40
Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsát szeretném kérni.
34 éves vagyok,van két gyermekem (12,13) akiket császárral szültem.A második szülésnél a petevezetékemet elkötötték,később kiderült,hogy azért mert méh-repedésem volt.A kérdésem az lenne,hogy így szülhetek e még?
Válaszát köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 18.11.2011, 17:44:23
valasz Sajnos a petevezeték elkötése után, már csak teoretikus lehetősége van a spontán megtermékenyítésre.
köztivérzések
Szerző: nkonig, elküldve: 17.11.2011, 09:19:16
Tisztelt Doktor Úr!

Október 27-én elmentem a nőgyógyászomhoz, olyan panasszal, hogy az azt megelőző 1 hónapban folyamatosan voltak közti vérzéseim, kontakt vérzéseim is. A doktorúr alaposan megvizsgált, mindent rendben talált, kenetet vett(kenetvételkor is véreztem), aminek az eredményét múlt héten meg is kaptam(gombás fertőzés,gyulladás), és kaptam egy receptet is klion d 100 hüvelytablettáról, amit hétfőn(nov.14.) kezdtem el szedni, így már 3 db-ot beszedtem a 10-ből!
(Megjegyzem hogy a menzeszem november 6-án jött meg(4-5 napig tartott), nem tudom hogy ez mennyire befolyásolhatja a dolgokat!)
Az is lehetséges hogy volt ill. még van felfázásom, mivel 14-16-ig fájt a derekam, most már csak enyhén érzem(nem tudom ez is mennyire játszik közre a későbbi kérdésemmel kapcsolatban, ezért jobbnak láttam ezt is közölni Önnel)!
A következő panaszom pedig az lenne és ezzel kapcsolatos a kérdésem is, hogy két napja ismét vérezgetek.
Normális ez a jelenség?
Még mindig fennáll a gyulladás, és emiatt van, és pár napon belül meg is szűnik a tabletta hatására?
Ezt okozhatja ez a hüvelytabletta?
Hagyjam abba a tabletta szedését és menjek vissza a doktorúrhoz?
Válaszát előre is köszönöm!:)
Üdv.: Niki


Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 18.11.2011, 17:36:03
valasz Nem tudom a kenetvétel csak hüvelyből történt, vagy a méhnyakból is? Amennyiben a méhnyakban gyulladás van, kenet levételekor szinte minden esetben észlelhető különböző erősségű vérzés, ezért ha a Klion D kúra után még tartanak a panaszok, akkor érdemes volna levenni a méhnyakból keneteket a szex úton terjedő fertőzések pld.chlamydiák, ureaplasma, mycoplasma kizárására, melyek gyakran gyulladást és vérzést is okozhatnak a méhnyakon. Feltételezem, hogy a méhnyakból le volt már véve a sejtkenet-citológia vizsgálatra és ez rendben van.
késő menstruáció
Szerző: Kata, elküldve: 16.11.2011, 15:36:00
Tisztelt Doktor Úr!
Párommal régóta együtt vagyunk, óvszerrel védekezünk. Eddig még nem volt velem semmi problémánk. Azonban a menstruációmnak ma egy hete kellett volna megjönnie, ez viszont azóta sem történt meg. Tegnap reggel csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. A hasam ugyanúgy fáj, mintha most fogna megjönni, mégsem történik semmi, valamint az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy a megszokottnál több fehérfolyásom van. A kérdésem az lenne, hogy lehetek-e annak ellenére is terhes, hogy nem szakadt el az óvszer, vagy esetleg más nőgyógyászati probléma van a háttérben?
Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.11.2011, 16:49:33
valasz Sajnálom, de az Ön esetében is meg kell lépni a nőgyógyászati vizsgálatot, így választ és egyben gyógykezelést is kap problémájára.
késő menstruáció
Szerző: Kata, elküldve: 16.11.2011, 15:05:37
Tisztelt Doktor Úr!
Párommal régóta együtt vagyunk, óvszerrel védekezünk. Eddig még nem volt velem semmi problémánk. Azonban a menstruációmnak ma egy hete kellett volna megjönnie, ez viszont azóta sem történt meg. Tegnap reggel csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. A hasam ugyanúgy fáj, mintha most fogna megjönni, mégsem történik semmi, valamint az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy a megszokottnál több fehérfolyásom van. A kérdésem az lenne, hogy lehetek-e annak ellenére is terhes, hogy nem szakadt el az óvszer, vagy esetleg más nőgyógyászati probléma van a háttérben?
Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.11.2011, 16:49:10
valasz Sajnálom, de az Ön esetében is meg kell lépni a nőgyógyászati vizsgálatot, így választ és egyben gyógykezelést is kap problémájára.
polyp
Szerző: Erzsi, elküldve: 16.11.2011, 14:57:57
Tisztelt Doktor Ur! Méhnyálkahártya polypom van. Közti vérzésekkel később csak alhasi görcsökkel. Méhkaparást javasoltak.okt. 18-án volt menzeszem.nov. 2-án közti vérzés 4 napos. Most 16-án görcsöl az alhasam ésnem tudom, hogy a következő menzesztől vagy a polyptól van-e?Időtartama 27-29 nap. Másik kérdésem muszáj müteni vagy visszafejlődhet? Ha mütét akkor meddig tolhatom ki? Nincs rosszindulatra utaló jel és P2-es lett. Válaszát előre is köszönöm. Erzsi
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.11.2011, 16:45:36
valasz A méh nyálkahártyáján keletkezett polypot ajánlott mindig kivizsgálni, mert kiinduló pontja lehet egy későbbi rosszindulatú elváltozásnak. Ez pedig méhkaparással, vagy un hysteroskóp (optikai műszer) segítségével lehet eltávolítani és szövettanilag kivizsgálni. Ez a beavatkozás megoldható egynapos sebészet keretén belül.
SPIRAL
Szerző: MUCIm, elküldve: 16.11.2011, 07:42:23
TISZTELT DOKTOR UR!SZERETNEM MEG KERDEZNI HOGY A 'SPIRAL' FOLHEJEZESE UTAN VALO 1HONAPBAN SZUKSEGES E FOGAMZASGATLO TABLETTA SZEDESE ES HA IGEN MIJEN TABLETTA? KOSZONOM A VALASZAT!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 17.11.2011, 16:43:12
valasz Szerintem a hüvely spirál-(kör) felhelyezése után ne használjon még átmenetileg sem fogamzásgátló tablettát, hiszen a hüvelyi fogamzásgátló is hormonokat tartalmaz. Elég a felhelyezés első két hetében óvszert használni, utána már kellő mértékben védve lesz.
petra
Szerző: simon szilvia, elküldve: 15.11.2011, 15:22:16
Tisztelt Doktor Úr!
Az egyik mellemet 12 éve távolították el rosszindulatú daganat miatt,most voltam lézermammográfián,ahol megállapították, hogy a másik mellemben ciszták vannak, amely kezelést nem igényelnek. Szedhetem-e az Indol3c étrend-kiegészítőt?Köszönöm válaszát
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 15.11.2011, 16:34:05
valasz Az Indol3C szedését tudom ajánlani, mivel jó tapasztalataim vannak mindkét indikációban, annak ellenére, hogy a rosszindulatú daganattól valószínűleg már teljesen kigyógyult, továbbra is indokolt az immunrendszerének támogatása. A ciszták pedig a kúra következtében gyakran visszahúzódnak, mint nagyságban úgy mennyiségben, nem ritkán el is tűnnek. Egy évben legalább 3-hónapos kúrára lenne szüksége.
Escapelle
Szerző: Syoss, elküldve: 14.11.2011, 11:56:09
Tisztelt MUDr. Hollósy Tamás!

2 hete történt egy kis "baleset" az óvszerrel (menstruáció vége után 2 nappal)! 12 órával később felkerestem a sürgősségi ambulanciát, a nőgyógyász felírta az Escapelle-t! Bevettem, nem éreztem semmilyen rosszullétet! Pont 1 hete néhány napon keresztül vérzés jelentkezett! A menstruáció 21-25 naponta szokott jelentkezni az esetemben, de az előző ciklus óta akkor még csak 10-11 nap telt el. A kérdéseim a következők lennének: ez a túl korai vérzés betudható az Escapellenak? Normál időben (azaz jövőhéten) megjöhet a menstruáció vagy a múltheti vérzés következtében kimaradhat? Illetve, Ön szerint a Pharmatex készítmények biztonságosabbak, mint az óvszer? Köszönöm a válaszokat!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 14.11.2011, 18:02:45
valasz Az un. sürgőségi tabletták gyakori velejárója- következménye a szabálytalan vérzés. Szerintem a Pharmatex kevésbé biztonságosabb, mint az óvszer használata.
mi lehet ez?
Szerző: karolina, elküldve: 14.11.2011, 09:32:25
Tisztelt Doktor ÚR!!

5éve vagyok a férjemmel és ő volt az első és egyedüli akivel sexuális kapcsolatm volt! kb.4év4e kezdődött,hogy együttlétkor fajdalmat érzek odalennt. valamint együttlét után erős égető érzésem van ,nagyon fáj!! valamint vizelni nem merek közösülés után mert annyira elviselhetetlen az égető fájdalom!! már évek óta a nőgyógyászokta járom,de semmi javulás!!! már rengeteg gyógyszert,kúpot,kenőcsöt írtak....de hiába. az elején még enyhültek a tünetek de ma már semmi eredmény a fajdalom pedig már elviselhetetlen lett.. fogalmam sincs mit tegyek..talán nem is nőgyógyászati bajom van hanem urológiai??? kérem segítsen...ön az utolsó reményem!!!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 14.11.2011, 18:01:27
valasz Igazán szívesen segítenék, de ahhoz aprólékosabb leírásra lenne szükségem. Többek közt hasznosak lehetnének az olyan információk, mint a kultivációs (baktériális tenyésztés) eredményei-(hüvely, méhnyak és húgycsőből nyert törlések) milyenek voltak a gyulladásra utaló labor eredményei, milyen gyógyszereket –antibiotikumokat, gyulladás elleni készítményeket kapott és meddig szedte? Természetesen továbbá az urológiai okokat is ki kellene zárni. Ha mindez megvolt és az orvosa nem lát okot a kezelésre, idült panaszai miatt indokolt lehet egy diagnosztikus laparoszkópiai kivizsgálás.
norculut tabletta
Szerző: np1206, elküldve: 13.11.2011, 22:55:07
Tisztelt Doktor Úr!

Menszeszem rendszertlensége miatt norculut tablettát írtak fel számomra a nőgyógyászaton. A tabletta szedése alatt teherbe eshetek?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 14.11.2011, 17:59:43
valasz A Norcolut tablettának nincs fogamzásgátló hatása.
antibiotikum - fogamzásgátló tabletta
Szerző: ila86, elküldve: 13.11.2011, 16:59:32
Tisztelt Doktor Úr!
25 éves nő vagyok, és a következő problémával fordulok Önhöz: egy napja lefeküdtem egy sráccal, szedek ugyan fogamzásgátló tablettát (Belara), már vagy 3-4 éve rendszeresen, viszont félek h esetleg terhes is lehetek.. ugyanis 3napja elkezdtem szedni egy antibiotikumot a bölcsességfogam miatt (Augmentin Duo) és úgy tudom h ez semlegesítheti a fogamzásgátló hatását....és más módon nem védekeztünk, csak a tablettát vettem be a szokott időben....az utolsó vérzésem kezdete 11.02 és vége 11.06 volt. Az említett antibiotikumból eddig összesen 4 darabot szedtem be. Mai nap felkerestem a nőgyógyászati ügyeletet esemény utáni tabletta miatt, amit fel is írtak, azonban azt mondták, h véleményük szerint nem kellene beszednem, mert nagyon kicsi az esélye annak, hogy esetleg terhes lennék....érdekelne az Ön tanácsa is, mert most tanácstalan lettem, még nem váltottam ki a gyógyszert, de legkésőbb holnap azért kiszeretném ha úgy döntök h beszedem....viszont azt mondták, h akkor arra készülnöm kell, h felborul az egész ciklusom...Én viszont egyáltalán nem szeretnék még gyereket, és ezért nem tudom, hogy most kockáztassak e vagy sem...
Előre is köszönöm a válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.11.2011, 20:11:26
valasz Az én véleményem szerint is kicsi az esélye annak, hogy terhes. Jövőben azonban hasonló esetben inkább toldja meg a védekezést óvszerrel.
Petefészek ciszta műtét után jelentkező fájdalmak
Szerző: H.Dia, elküldve: 13.11.2011, 16:46:03
Tisztelt Dr. Hollósy Tamás!
Tavaly, 2010. februárjában sürgősségi petefészek ciszta műtétem volt / 10cm-es ciszta a baloldalon, lenőve a kismedencébe, ami +volt repedve és már szivárgott/ Mindez a menstruációm 3. napján.. Szerencsére csak egy kicsit kellett „elcsípni” a bal petefészekből. Május környékén tapasztaltam először, hogy a menstruáció 4. ill. 5. napjától számítva, pár napig, feszítő, nyilalló és egyben lüktető fájdalmat érzek, ami lenyilall a hüvelyig, vizelt ürítés befejeztével. A fájdalom kb. 1-2 percig feszíti, majd abba marad. S ez így megy kb. 4 napig, szinte minden alkalommal! Majd mikor ez elmúlik, kezdődik a köv. gond: a széklet helyett van, hogy vele, fehéres-sárgás habszerű, nyálkás váladék távozik a végbélből. Naponta többször, véres nem volt. Végbél vizsgálatkor nem volt semmi eltérés. Vérképem rendben. Pro- és prebiotikus készítményekkel próbálkozom, kisebb nagyobb sikerrel. A műtét óta / idén februárban/ túl vagyok már egy méhszájseben is. 24 éves vagyok. Azóta számtalan nőgyászati-vizsgálat mindegyike mindent rendben talál, mégsem kapok választ arra, hogy mitől vannak ezek a problémák?? Hasi műtétek után jelentkező összenövés, menstruáció során keletkező hormonális változás / mivel ezek a panaszok hónap közben nem, kizárólag menstruáció alatt jelentkeznek/ vagy egy felfázás / de minden hónapban, azt kétlem/ ? Mitől lehet? A nőgyógyászom fogamzásgátlót javasol, de mivel korábban 2 évig szedtem az erős mens. miatt, rossz tapasztalataim vannak, bőrkiütés, erős migrén-szerű fejfájás, nem szeretném újra szedni. Tényleg csak ez lenne a +oldás? Tudom, vannak érvek, amik mellette szólnak, de nekem csak negatív tapasztalataim vannak, és nem szeretném tesztelgetni, hátha egy másik fajta beválik. Kérném szíves tanácsát, mit tegyek? Válaszát, előre megköszönve: H.Dia
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.11.2011, 20:01:42
valasz Szerintem a panaszai miatt, amelyek mindig menstruációkor jelentkeznek, ki kellene zárni az un. endometriózist, ez laparoszkópos vizsgálat segítségével történhetne. Így akár negatív, vagy pozitív eredmény után is könnyebb lenne a pontos és megfelelő kezelést választani.
terhességmegszakitás és spirál
Szerző: fandi, elküldve: 13.11.2011, 13:39:38
Tisztelt Doktor Ur!
39 éves nő vagyok és 2 hete egy terhességmegszakitáson estem at , amely alkalommal spirált is helyeztek fel a hüvelyembe . Azt szeretnem tudni, hogy mennyi ideig tekinthető normálisnak ezek után a pecsételő vérzés? A terhesség nagyon kicsi volt.
Előre is köszönöm válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.11.2011, 19:54:37
valasz Első lépésben azt kellene kizárni, hogy az abortusz következtében sikerült e jól kitisztítani a méhét, mert ilyenkor is jelentkezhet vérezgetés, ezt, pedig UH vizsgálattal lehet felismerni. Különben pecsételő vérzés hormonális fogamzásgátlók használatánál is jelentkezhet, különösen az első hónapokban.
Mi lehet a baj?
Szerző: Marcsika, elküldve: 13.11.2011, 11:38:28
Kb 4 hónapja folyamatosan vérzek, a vérzésem egyáltalán nem erős inkább pecsételő jellegű. Viszont aktus után erős és alhasi fájdalmam van. Rákszűrésen ez év februárjában voltam, negatív lett P2es. Kérem segítsen!
20 éves vagyok.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.11.2011, 19:52:27
valasz Szívesen segítenék, de ha az én betegem lenne, akkor is csak azt tudnám mondani, hogy minél előbb jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálaton. Ilyen esetben nem kell kivárni az előző preventív vizsgálat 1-éves leteltét.
tanácskérés
Szerző: Ibcsike4, elküldve: 12.11.2011, 13:52:51
A lányomnál, herpesz szerű seb keletkezett, amit az orvosa ecseteléssel ki tudott kezelni. Úgy tudjuk, hogy maga a hpv vírus, így már benne van a szervezetében. Az Indol3c rendszeres szedése megakadályozza e a vírus kifejlődését.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.11.2011, 11:05:36
valasz A herpesz vírus nem azonos a HPV vírussal, míg a herpesz a külső nemi szerveken szokott fájdalmas apró hólyagocskákat-sebeket hagyni, addig a HPV vírusok kevésbé rizikós típusai sömörszerű kinövéseket okoznak. Az Indol3c szedése erősíti és segíti az immunrendszeren keresztül a szervezetnek legyőzni a fertőzéseket, vagyis mindkét esetben érdemes ezt a segítséget kihasználni.
SPIRAL
Szerző: MUCIm, elküldve: 11.11.2011, 09:22:05
jo napot kivanok azzal a kerdessel fordulok onhoz hogy menyire biztonsagos a huvej spiral es mikor ajanlott?koszonom es varom a valaszat!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 13.11.2011, 11:02:56
valasz A hüvely „spirál” biztonságossági rátája kb. azonos szinten mozog, mint amit a tablettás fogamzásgátlók nyújtanak. Ajánlott 18 éves kortól 40 éves korig, és még talán nagyobb mértékben azoknak, akik könnyen elfelejtik beszedni a tablettát.
baba
Szerző: Gál Anna, elküldve: 09.11.2011, 21:43:35
jó napot!!!mikor érdemes szeretkezni hogy biztos baba legyen????????
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 11.11.2011, 09:35:55
valasz Nagyobb a valószínűsége a megtermékenyítő közösülésnek, ha az a peteérés-tüszőrepedés idejében történik. Ez nagyjából egy 28 napos menstruációs ciklus közepére tehető, vagyis kb. a vérzés első napjától számítva 14.-ik nap körül van.

ciszta
Szerző: Gál Anna, elküldve: 09.11.2011, 21:39:11
de eshetek teherbe ha cisztám van??
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 11.11.2011, 09:34:44
valasz Többnyire a ciszta nem zárja ki a teherbeesés lehetőségét.
csak
Szerző: Gál Anna, elküldve: 09.11.2011, 14:51:58
Jó napot!!!Attól hogy cisztám van eshetek teherbe???az nem gátolja??mert épp kisbabát szeretnénk!!!és mit kell tenni a cisztával??mert nem kaptam rá semmit!!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 09.11.2011, 21:32:05
valasz Feltételezem cisztája jóindulatúnak mutatkozik, ha orvosa nem tartotta fontosnak az esetleges kezelést, vagy kontroll vizsgálatokat. Amennyiben jóindulatú és nagyságával nem okoz akadályt a magzati fejlődésben, akkor elképzelhető, hogy kezelés nélkül is kihordhatja a kisbabát.
Nem értem mi bajom....
Szerző: Szodi, elküldve: 09.11.2011, 11:11:44
Kedves Doktor Úr!

A barátommal szeretkezés közben erős nyomást érzek, olyan mintha a méhemet lökné meg a péniszével. Aktus közben nem nagyon fáj, de utánna szokott, és pár óra múlva vmi furcsa folyásom van ami nem csak zavar de kellemetlen is. Sajnos szaga is van és nem olyan mint a természetes folyás, sokkal másabb.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 09.11.2011, 21:28:46
valasz Valószínűleg bakteriális vaginózis okozza a problémáit, többek közt ezt jellemzi a kellemetlen szagú folyás a hüvelyi ph érték eltolódása lúgos értékek felé. Sajnos egyedül otthoni kezeléssel nem igen sikerül ezt kikezelni, ezért keresse fel nőorvosát.
ujjazás
Szerző: nisttaja222, elküldve: 08.11.2011, 12:29:40
Kedves doktor úr!
2 héttel ezelőtt a barátom megujjazott. Előtte orálisan kényeztettük egymást, és törölgette a kezével a hímvesszőjét, ezután ujjazott, a keze valószínűleg "olyan" volt. Teherbe eshettem??
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 08.11.2011, 20:52:12
valasz A leírtak alapján nem lehet teljesen kizárni a teherbeesés lehetőségét.

ujjazás
Szerző: nisttaja222, elküldve: 08.11.2011, 12:28:52
Kedves doktor úr!
2 héttel ezelőtt a barátom megujjazott. Előtte orálisan kényeztettük egymást, és törölgette a kezével a hímvesszőjét, ezután ujjazott, a keze valószínűleg "olyan" volt. Teherbe eshettem??
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 08.11.2011, 20:51:55
valasz A leírtak alapján nem lehet teljesen kizárni a teherbeesés lehetőségét.

segitseg
Szerző: Kovacs laura, elküldve: 08.11.2011, 10:40:49
Jó napot kívánok.azzal a problémámmal fordulok önhöz hogy 24 éves lány vagyok és szőrösödés problémával rendelkezem.a hasamon és a mellbimbóim korul.mi okozhatja ezt?a menstruációm rendszeres,fogamzásgátló tablettát nem szedek,korulbelol 2 éve szedtem(novynett) lehet annak az elhagyása a szőrösödés okozója?más tünetet nem vettem eszre,ha újra szednem a gyógyszert az segítene?mit tegyek?megköszönném mielőbbi segítséget!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 08.11.2011, 20:50:37
valasz Nőgyógyászati hormon szint és endokrinológiai vizsgálatra lenne szüksége. Enyhe szőrösödés esetében segíthet a hormonális fogamzásgátló, éspedig un antiandrogen (férfi hormon elleni) készítmény.
terhesség!
Szerző: Gál Anna, elküldve: 07.11.2011, 21:19:42
Jó napot!!!
multhónapba egy napot volt meg és elmentem orvoshoz és zt mondta hogy 26mm cisztám van!!befolyásolhatja a menszeszemet??mennyi esély van rá hogy babámat cisztának nézte??nincsenek rosszullétek csak fájnak a melleim!!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 08.11.2011, 20:49:04
valasz A petefészek cisztát nehéz összekeverni egy méhüregben lévő magzattal, különben a petefészek cisztás elváltozása gyakran eredményezhet menstruációs zavart.
időpont változás
Szerző: mercedesz, elküldve: 06.11.2011, 19:51:19
Kedves Doktor Úr!
Azt szeretném megkérdezni,hogy lehetséges e a fogamzásgátló tabletta bevételének időváltoztatása?Eddig mindig d.u.4-kór vettem de szeretném ezentúl 8-kór bevenni.Befolyásolja ez valamennyire a védettségem,ha igen mikortól leszek ismét védett?
Köszönöm válaszát.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 07.11.2011, 20:57:42
valasz Valószínűsítem, hogy nem az első levéllel kezdte szedni most a fogamzásgátlót, ezért nem jelenthet problémát ez a kis tervezett eltolódás.
lehetek terhes?
Szerző: lucsano, elküldve: 06.11.2011, 16:50:05
Doktor Úr!
október 28.án volt az utolsó napja a menstruációmnak.(csütörtökön) szombaton reggel szeretkeztünk a barátommal,védekezés nélkül,megszakításokkal,és nem volt bennem,mikor elélvezett. 31 én este bevettem az escapelle tablettát,rá nem volt hányingerem,semmi bajom nem volt tőle.bevétel utáni 6.napon megjött,azaz ma.Korábban mint ahogy kellett volna jönnie.A nőgyógyásszal mikor felirattam a gyógyszert közöltem mi volt,nem vizsgált meg.Lehetek terhes?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 06.11.2011, 17:27:40
valasz Több mint valószínű, hogy nem terhes. Az ismét megjelenő vérzés az Escapelle hatásának tudható be.
menstruációs zavar
Szerző: Antrum, elküldve: 04.11.2011, 08:54:34
Kedves Doktor Úr!
7 napja késik a menzeszem, már csináltam 3 tesztet is, ebből 2-t ma és mindhárom negatív lett. Nem hiszem, hogy terhes vagyok, hiszen a párommal ebben a hónapban/ciklusban nem voltunk együtt, csupán múlt hónapban, de akkor is védekeztünk és rendesen megjött még a havi vérzésem is (ami ugyan szintén késett pár napot, de szokásosan 5 napig tartott és nem volt kevesebb sem a megszokottnál). Sokaktól hallottam már, hogy a terhesség alatt is jelentkezhet a menzesz. Ha múlt hónapban teherbe estem volna, akkor a terhességi teszteknek a reggeli vizeletből most már ki kellett volna mutatnia, nem?(2 Lilly és egy Corax direkt teszt volt) Az utóbbi egy hónapom elég stresszes volt, de ennyit azért nem szabadna a késnie a stressz miatt sem, nem? Hány napos késés számít még "normálisnak", mennyi idő után forduljak orvoshoz? Mennyire adhatok a három negatív teszt eredményére? Babát még nem szeretnék, ezért nagyon aggódom.
Válaszát előre is köszönöm!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 04.11.2011, 21:26:51
valasz A stresszes állapot előidézhet menstruációs rendellenségeket. Lehet feltételezni, hogy a terhesség kizárható, többet csak a nőgyógyászati vizsgálat mondhat.
Terhesség
Szerző: Merienne, elküldve: 03.11.2011, 08:59:45
Jó napot Dr. Úr

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy jelenleg 36+6hetes kismama vagyok,már 2x voltam NST-n ahol az eredményeim jók lettek ám az utána következő "Flowmetria" vizsgálat eredménye S/D 3,41,2perc múlva 2,91 lett,rákövetkező 5 nap múlva azaz tegnap mért NST-eredmény ismét jó lett ám ugyan úgy az azt követő Flowmetria S/D 2,56...szeretném kérdezni,hogy ezek az eredmények elfogadhatóak-e avagy súlyosan kórosak???
Következő NST vizsgálatra vasárnap kell mennem de addig végig kell izgúlnom az egész hétvégét,mert azt olvastam,hogy ennél az eredménynél a lepény már érett és fen áll a veszélye annak,hogy nem kap elég ellátást a baba...
Válaszát előre is megköszönve
Merienne
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 04.11.2011, 21:25:36
valasz Amennyiben a Flowmetria vizsgálat eredménye annyira rossz lett volna, akkor nem hívja Önt az orvosa kontroll vizsgálatra, hanem mindjárt korházba utalta volna. Természetesen szükséges megfigyelni a vizsgált eredmények dinamikáját, ezért várja ki a vasárnapi kontroll eredményt, ekkor érdemleges választ kap orvosától.
Menstruáció eltolása
Szerző: philips24, elküldve: 03.11.2011, 07:24:21
Kedves Doktor Úr!
Hamarosan nagyon fontos programom lesz, de pontosan akkorra várom menstruációmat (nagy mennyiségű vérzés, erős görcsök). Szeretném 4-5 nappal későbbre tolni. Jelenleg nem szedek fogamzásgátló tablettát. Kérdésem, ha ciklus közepén elkezdem szedni azt a gyógyszert, amit korábban szedtem (Femoden, kb. 8 évig szedtem, azóta született 2 gyermekem), így kitolhatom-e? Nem okoz-e gondot, hogy a peteérés már megvolt? Ha ez megoldás, akkor a teljes levéllel beszedjem?
Szíves válaszát előre is köszönöm.

Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.11.2011, 22:04:48
valasz Ha kitudja zárni a másállapotot, és csak alkalomszerű nem fogamzásgátló hatás a lényeg, akkor egyszerűbb módja van a menstruáció későbbre tolásához. Ez pedig a Norcolut (Norethisteron) tablettával történhet, legalább 3 nappal a várt menstruáció előtt kell kezdeni szedni (1-0-1 tbl) és csak addig, amíg szüksége van arra, hogy ne jelentkezzen a menstruáció.
Menstruáció eltolása
Szerző: philips24, elküldve: 03.11.2011, 07:10:25
Kedves Doktor Úr!
Hamarosan nagyon fontos programom lesz, de pontosan akkorra várom menstruációmat (nagy mennyiségű vérzés, erős görcsök). Szeretném 4-5 nappal későbbre tolni. Jelenleg nem szedek fogamzásgátló tablettát. Kérdésem, ha ciklus közepén elkezdem szedni azt a gyógyszert, amit korábban szedtem (Femoden, kb. 8 évig szedtem, azóta született 2 gyermekem), így kitolhatom-e? Nem okoz-e gondot, hogy a peteérés már megvolt? Ha ez megoldás, akkor a teljes levéllel beszedjem?
Szíves válaszát előre is köszönöm.

Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.11.2011, 22:04:00
valasz Ha kitudja zárni a másállapotot, és csak alkalomszerű nem fogamzásgátló hatás a lényeg, akkor egyszerűbb módja van a menstruáció későbbre tolásához. Ez pedig a Norcolut (Norethisteron) tablettával történhet, legalább 3 nappal a várt menstruáció előtt kell kezdeni szedni (1-0-1 tbl) és csak addig, amíg szüksége van arra, hogy ne jelentkezzen a menstruáció.
Hormon mióma műtét után ?
Szerző: Heia64, elküldve: 02.11.2011, 23:04:28
Kedves Doktor Úr !
48 éves vagyok, 2 éve találtak két diónyi miómát a méhfalamon. Amióta ezek vannak, azóta , és gondolom a változókor miatt is, nagyon megváltoztam. Hiányzik a havi ciklus, mert érzem, hogy azóta sok mindenben alul teljesítek, azóta a házaséletet sem kívánom, és kiszáradok. Lelkileg rendben vagyunk a férjemmel, de másképp érzem és másképp is reagálom. Tompábbak az érzékeim, és a reakcióim. Normális ez ? Kívánnám, de nem tudok reagálni, és már félek is. A hajam, körmöm, a bőröm is száraz azóta nagyon. Valaki azt mondta a hormon segíthetne, de félek, mert a mióma miómát pedig növelhetné úgy tudom. Mi lehetne a megoldás ? Kérem szíves válaszát !
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.11.2011, 22:00:58
valasz Leírt panaszai összefüggnek a változó korral és a megszokottól eltérő hormonális rendellenségekkel-kilengésekkel. Erre az időszakra nem egyformán reagálnak a nők. Ott ahol a panaszok már az életminőség rovására változtatják meg egy nő életét, és az első gyógyító próbálkozásoknál a növényi szer nem elég hatékony, akkor segíteni kell szintetikus hormonpótlással is átvészelni ezt az időszakot. Egy idő után vissza lehet váltani ismét a növényi szerekre, vagy a kettő kombinációjára. A mióma a klimaxban már valószínűleg nem fog annyira nőni, hogy gondot okozzon. A hormonális egyensúly eléréséhez hozzásegíthet az indol3karbinol is.
Hormon mióma műtét után ?
Szerző: Heia64, elküldve: 02.11.2011, 22:39:30
Kedves Doktor Úr !
48 éves vagyok, 2 éve találtak két diónyi miómát a méhfalamon. Amióta ezek vannak, azóta , és gondolom a változókor miatt is, nagyon megváltoztam. Hiányzik a havi ciklus, mert érzem, hogy azóta sok mindenben alul teljesítek, azóta a házaséletet sem kívánom, és kiszáradok. Lelkileg rendben vagyunk a férjemmel, de másképp érzem és másképp is reagálom. Tompábbak az érzékeim, és a reakcióim. Normális ez ? Kívánnám, de nem tudok reagálni, és már félek is. A hajam, körmöm, a bőröm is száraz azóta nagyon. Valaki azt mondta a hormon segíthetne, de félek, mert a mióma miómát pedig növelhetné úgy tudom. Mi lehetne a megoldás ? Kérem szíves válaszát !
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.11.2011, 22:00:35
valasz Leírt panaszai összefüggnek a változó korral és a megszokottól eltérő hormonális rendellenségekkel-kilengésekkel. Erre az időszakra nem egyformán reagálnak a nők. Ott ahol a panaszok már az életminőség rovására változtatják meg egy nő életét, és az első gyógyító próbálkozásoknál a növényi szer nem elég hatékony, akkor segíteni kell szintetikus hormonpótlással is átvészelni ezt az időszakot. Egy idő után vissza lehet váltani ismét a növényi szerekre, vagy a kettő kombinációjára. A mióma a klimaxban már valószínűleg nem fog annyira nőni, hogy gondot okozzon. A hormonális egyensúly eléréséhez hozzásegíthet az indol3karbinol is.
Indol3C
Szerző: mrencsi, elküldve: 02.11.2011, 21:46:14
Kedves Doktor Úr!

Rendeltem az Indol3C kapszulából.10.22.én kérdeztem Öntől.
Még egy kérdésem lenne,mivel baba projekt alatt vagyunk,a kapszula szedése mellet nem lehet ebből probléma?

Tisztelettel:Renáta
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.11.2011, 21:58:26
valasz Valószínűleg nem kattintott az alaplap Indol3 C feljegyzésre, ugyanis ott meg van írva, hogy terhességben sem szoptatós anyukáknál nem ajánlott az I3C szedése.
Ciszta mellett ovuláció
Szerző: timoka, elküldve: 02.11.2011, 21:36:37
Tisztelt doktor úr!
Magas prolaktin (ovuláció hiánya) miatt nem sikerül 2 éve teherbe esnem. Dostinex kezelésen vagyok 4 hónapja, amitől normalizálódott a PRL szintem. Endokrinológusom elküldött egy progeszteron vizsgálatra, arra számítva, hogy jó PRL mellett ovulációnak is be kéne indulnia, amit jelez 21 napi Prog. A nőgyógyászom szerint októberben nem volt ovulációm UH-on egy 31,1 mm-es funkcionális cisztát látott, ami az utolsó hónapban alakult ki. Prog eredményem 20 ng/ml lett (6-24 ng/m), ami ovulációra utalna.Termelhet az említett cisztám is progeszteront és akkor mégsem ovulációra utal a jó Prog?
Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 03.11.2011, 21:57:07
valasz Az ovulációnál a cisztának el kellett volna tűnni. Függetlenül ettől a progeszteron
szint normalizálódhatott a kezelés következtében és az ovuláció feltehetőleg majd megjelenik. Szerintem, az ovulációhoz hozzásegíthet B1 vitamin (Thiamin) kúrával lehet injekcióban 100mg-10 napos, vagy tablettában 50mg 3x1 tbl 10-14 napos szedéssel.
Fogamzásgátló rosszul szedése
Szerző: bne ilona, elküldve: 01.11.2011, 21:44:35
Tisztelt doktor úr!Tri regol fogamzásgátlót szedek sajnos figyelmetlenségből a levél végéről kezdtem el szedni a tablettát és csak most a 16.tablettánál vettem ezt észre.Kérdésem mi a teendő ilyenkor folytassam?meg fog e jönni a menszeszem rendesen?és lehetek e terhes?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 02.11.2011, 21:07:37
valasz Először is csináljon egy terhességi tesztet. Mivel csak 5 nap maradt hátra a levélből, szedje ki a csomagolást, utána a menstruáció első napjától szedje helyes sorrendben a következő levélből a fogamzásgátló tablettát.
Endometriózis
Szerző: skodacica, elküldve: 01.11.2011, 18:05:19
Tisztelt Doktor Úr!
43 éves vagyok 1995-ben volt laparoszkópiám akkor állapitották meg hogy endometriózisom van akkor kaptam gyógyszert Danovalt, 1997-ben született meg a fiam 2005-ig tünet mentes voltam. Ismét megcsinálták a laparoszkópiát, meg a méhszáj plasztikát és azóta jelentkezett nagyfokú hüvelyszárasság, és amikor a menszeszem megjön első két nap sötétbarnás utánna meg barnás folyás, hüvelyből nem folyik ki és csípő érzés és kellemetlen a szaga, a hasam meg nagyon fáj. Ezt úgy veszem észre amikor WC-re kell mennem és megtörlöm magam. Többször voltam orvosnál de az a
válasz örüljek, hogy nem ömlik belőlem a vér. De így is eltart
8 napig. A citológiám P1. A változókor vagy az endometriózis csinálja ezt a problémát.
Köszönettel várom válaszát!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 02.11.2011, 20:57:24
valasz A problémák okát nagy valószínűséggel az idő előtti változókor és az azzal járó hormonális elégtelenségben kell keresni. A hüvelyszárazságot lokális ösztrogént tartalmazó hüvelytablettával, vagy krémmel lehetne megoldani. Lehet, hogy szükség lesz gyulladás kizárására is. Amennyiben a panaszok még továbbra is jelentkeznének, lehetséges, hogy meg kell ismételni a diagnosztikus laparoszkópiát, hogy ki lehessen zárni az endometriózis kiújulását. Ha netán ódzkodik a hormonális készítménytől, akkor érdemes megpróbálni az Indol3karbinol szedését, ez ugyanis úgy szabályozza a hormonális háztartást, hogy a testben anyagcsere folytán elősegíti az un jó ösztrogén frakció dominanciáját a rossz ellenében így több esetben beáll a rendszeres ciklus.

Fogamzasgatlo melletti terhesseg
Szerző: beattrice, elküldve: 31.10.2011, 10:18:23
Tisztelt dokto Ur!
PCOS-t allapitott meg a nogyogyasz es Diane 35 fogamzasgatlio tablettat irt fel csupan 3 honapig, mivel babat szeretnenk. Egyik este barnas-rozsaszines folt jelent meg az alsonemumon es emiatt elkezdtem szedni a Dianet. Tobbet nem vereztem egyaltalan. ennek mar 6 napja. Folytattam a Diane szedeset. Tortenhet valami baja a babanak, ha kiderul, hogy mar terhes vagyok?
Koszonettel varom mielobbi valaszat!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 31.10.2011, 21:42:47
valasz A PCOS kezelése helyes volt, mert ennél a szindrómánál gyakori az androgen (férfi hormon) túltengés és a Diane 35 pontosan arra hivatott, hogy blokkolja ezt a hatást. Soraiból nem világos, hogy a tabletta, újbóli szedése ciklus hányadik napjától volt, de ettől függetlenül vegyen terhességi tesztet, és amennyiben pozitív, rögtön hagyja abba a tabletták szedését, így kicsi lesz a valószínűsége annak, hogy a baba károsodhat.
Érdeklődés
Szerző: szabocsilla, elküldve: 28.10.2011, 16:32:40
Tisztel Doktorúr!

15 hetes terhes vagyok érdeklődnék, hogy az orvosom említett valamilyen hídat a méhemben vagy a méhlepényemnél. Konkrétan nem mondta, hogy mi az csak annyit, hogy esetleg később majd a baba nem tud megfordulni tőle így faros lesz! Ön szerint mi lehet az?

Segítségét köszönöm.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 29.10.2011, 21:35:17
valasz Orvosa valószínűleg a méh rendellenességére utalt, ez lehet kétszarvú, vagy szív alakú forma, amelynél gyakrabban előfordul a farfekvés, ahogy orvosa is utalt erre és nagyobb esély van arra, hogy császármetszéssel fog szülni.
Lehetséges?
Szerző: tecu63, elküldve: 28.10.2011, 11:05:39
Tisztelt doktor úr.
A kérdésem a következő lenne. Lehet sédes e hogy hpv vírusom van és én fertőztem meg egy személyt csókolózáson keresztül.
2009 júli 16 án voltam nőgyógyásznál, mert kimaradozott a menstruációm ekkor megcsinálták a citológiai vizsgálatot és elküldtek ultrahangos vizsgálatra, az eredmény : az uterus norm. nagyságú. Endomertrium 5,2mm petezsák nincs Norm.nagyságú ovátiumok.
A citológiai vizsgálat eredményét 2009 októberében küldték ki ez ált:
reaktív hámelváltozással
atypusos sejtek, nem meght ASCUS
P3
Szoros citológiai kontrol 3 hónap után
Természetesem én megijedtem és elmentem magán úton nőgyógyászhoz. Itt levették a kenetet és megvizsgáltak és ultrahangos vizsgálatot is végeztek. és megnyugtatott az orvos hogy semmi bajom nincs.
2011 szeptember 20 án elmentem nőgyógyászhoz és kértem a citológiát is nőgyógyász azt mondta minden rendben azért volt a menses 06 12 én utoljára mert változó korban vagyok . Az eredményt megkaptam ost hamar 2011 10 3 án,amibenez állt.
gyulladás, reaktív hámelváltozással
festődési hiba
p2
szoros citológiai kontrol 3 hó után 2011 decemberében keresse fel rendelő intézetünket.
Ezekkel a leletekkel elmentem a házi orvoshoz és cipronolt írt fol és azt mondta menjek vissza a nőgyógyászhoz amikor elfogyott. Ezt meg is tettem nóvér majd hogy nem kidobott az orvos azétr megvizsgált és az eredmény Kolp.:Mérs.megszap.ssárgás fluor. Sec.épnhámmal fedett portio. Stvv.:Ép k. genit.Kp.tág vag. Tömött portio. Zárt méhszáj és nyak csatorna. R.nagy uterus afv.-ben mobilis,környezete szabad. és felírt 10 db CNS kúpot.
Este ahogy haza értem fehívott agy ismerősöm akivel kb egy hónappal ezelőtt csókolóztam és azóta nem is találkoztam vele szt mondta hogy én megfertőztam hpv vírussal és hogy ő mennyire beteglett és elkellet mennia Pestre kivizsgáltatni magát és, hogy csak jó indulatbol szól hogy fertőző vagyok. Ez lehetséges? Mit tegyek?
Segítségét köszönöm.
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.10.2011, 22:22:20
valasz Hogy megnyugodjon, kérje meg nőorvosát kultivációs törletek levételére-tenyészet céljából, és pedig szexuális úton terjedő betegségek kizárására, ha lehetséges humán papilloma vírusra is.
Baba
Szerző: Bogár22, elküldve: 27.10.2011, 20:02:17
Tisztelt Dr. Úr/ Nő

Én tavaly decemberbe hagytam abba a cypromix fogamzás gátlót

és nem estem még teherbe!! Voltam ultrahangon de van peteérésem és minden rendben velem igaz van egy bizonyos folyásom egy ideje de nincs fertőzésem szerintem!!

Mert nem viszket meg ilyenek!! Mit tegyek hogy sikerüljön a baby???
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.10.2011, 22:21:02
valasz Lehet, hogy a folyása miatt nem ártana bakteriális tenyészetre levetetni törlést, nemcsak hüvelyből, hanem a méhnyakból is. Alapvető vizsgálatnak számít még ilyenkor párjánál az ondósejt vizsgálat, az un. spermiogram.
KÉRDÉS
Szerző: margo, elküldve: 27.10.2011, 17:36:07
46 éves nö vagyok 3 honapja nem menstruálok.A nögyogyász aztmondta nögyogyászatilag semmi elváltozás.Akkor mi lehet ez?vÉDEKEZNI HAGYOMÁNYOS KISZÁLÁSOS MODSZERREL VÉDEKEZTÜNK ÉS MOST NEMSIKERÜLT.MENYI AZ ESÉJE HOGY TEHERBEESTEM ?
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.10.2011, 22:12:24
valasz Nem érdemes az esélyeket latolgatni, amikor egyszerű gyógyszertárakban megvehető teszt segítségével választ kaphat dilemmájára. Általában az a vélemény, hogy klimaxban a menstruáció 1 éves elmaradása után lehet csak számolni azzal, hogy már nem kell védekezni.
Menstruációs zavarok
Szerző: skzsu, elküldve: 27.10.2011, 10:55:39
Jó napot kívánok Doktor Úr!

15 éves koromtól menstruálok első pár hónapban voltak problémáim vele de azóta mindig rendszeresen 7 napig volt meg. Most 22éves vagyok. és idény májusban elkezdtek jelentkezni a problémák. vagy havonta többször vagy 1 alkalom 15napig is tartott a menstruációm.

a májusi vérzésem: 10-20, június: 8-15, 26-30, július: 3-11, augusztus: 3-12, szeptember:6-21 október:11- 19 és ma 27én ismét megjött.

Persze fordultam még májusban az orvosomhoz ki is irt nekem gyógyszert : Lutenyl 5mg. Azóta ezt szedem minden hónapban. De én nem látom a javulást és ezért szeretném kikérni az ön véleményét is. ön mit tanácsolna nekem?
Előre is köszönöm a válaszát!!

U.i:
én egy elég komoly szívbetegséggel születtem amire 3x is megműtöttek. Mai állapotom már jó! Csak a kemény kimerítő sport van megtiltva és anpyrint kell naponta szednem 200mg, de ez miatt nem szedhetek semmilyen antikoncepciós gyógyszert!
Szerző: MUDr. Hollósy Tamás, elküldve: 28.10.2011, 22:02:27
valasz Legfontosabbnak azt tartom, hogy ki legyen zárva a méhüreg organikus elváltozása, például submucosis myoma, vagy endometriális polyp jelenléte, mert ezek is lehetnek okozati összefüggésben a rendszertelen vérzésekkel. Ha ez ki van zárva (pld. UH vizsgálattal), akkor számításba jöhetne - amennyiben ezt a szív és érrendszere megengedi, a Norcoluttal (Norethisteron acetas) segítségével a szabályozás, eleinte havonta csak 10napig a menstruáció 17. napjától kezdve, később fokozatos csökkenő adagolásban addig, amíg a ciklus nem rendeződik.
Logo Medikapharm s.r.o.
Általános rendelkezések / Reklamációs rend
Az Ön kosara üres.
Mennyibe kerül az I3C?