HPV - humán papillomavírus

Olyan vírus, amely nemcsak genitális szemölcsöket okoz, hanem a méhnyakrákért, peniszrákért és további súlyos megbetegedések kialakulásáért is felelős.

A vírusnak körülbelül 100 altípusa ismert, melyekből 15 az emberi szervezetben rendkívül agresszívan viselkedik. A vírus négy altípusánál ismert megoldás a szlovák piacon is elérhető vakcinázás. Azonban az emberi papillomavírus minimum 11 altípusa ellen a szervezet nem mindig tudja úgy megvédeni magát, mint a többi vírus esetében.

Mítosz: a HPV a nők problémája és egyedül kell megoldaniuk.

Tény: az emberi papillomavírus nemi úton terjedő betegség és a vírus hordozója a férfiszervezet. A vírus azt az ambícióját, hogy mindenképp agresszív legyen, azzal bizonyítja, hogy terjedése ellen a védelem standard formája – az óvszer sem véd meg.

Megoldás: a HPV-t mindkét partnernek kezelnie kell! Tehát nemcsak a nőknek egyedül. A nő minden próbálkozása a HPV kezelése érdekében felesleges lesz a szexuális partner kezelésen való részvétele nélkül. A HPV a promiszkuitással kéz a kézben terjed.

Az Indol3C® olyan hatóanyagot tartalmaz, amely segíti a szervezetet az ilyen vírusok elleni harc legyőzésében!

A HPV vírusok kis DNS onkogén vírusok (Papovaviridae család), amelyek az emberi szervezetbe való áthatolást és a fertőzést követően:

  1. Behatolnak a sejtbe, ahol sor kerül a vírusok szaporodására, ezt követően a vírusok elhagyják a sejtet és megfertőzik a környező sejteket.
  2. A HPV vírusok beépülnek a gazdasejt DNS-ébe, ezt követi a fertőzött sejt osztódása és a daganatos sejtek keletkezése, amelyek atipikus fehérjéket – E6, E7 onkoproteineket termelnek, és ezek okozzák a sejtek ellenőrizhetetlen osztódását.
  3. A HPV az ösztrogén konfigurációjának változásához is vezet.